Cityvann

Cityvann trinn for trinn

søndag 27.mai 2012

Vi har ettermontert cityvann i vogna vår.  Bildet over viser hvordan det ble utvendig. Jeg skal imidlertid ta deg med på prosessen før det så slik ut som på bildet over.

Arve har for noen dager siden lagt opp strøm og planlagt denne cityvannkoblingen innvendig. Skal innrømme at dette ikke er noe jeg har særlig greie på. Arve tegnet seg et koblingsskjema på hvordan dette legges opp utifra hvordan det var lagt opp på vår gamle vogn som hadde dette orginalmontert. Under her legger jeg inn bilde av dette koblingsskjemaet, veldig enkel kobling. Selv mor forstår 🙂

Det er som det ses av skjemaet også montert en bryter som regulerer koblingen. Dette er et system som fungerer helt utenom vanntanken. Vannpumpen kobles ut når vi slår på bryteren for Cityvannet og vannet reguleres da via magnetventilen som åpner for trykket inne. Den er montert på utsiden når koblingen er i bruk.

Neste skritt for oss var å finne et sted å ha denne koblingen. I følge Arve var best egnet sted inne i kjøkkenbenken, bak skuffene. Dette pga at det er en grei plass i denne vogna.

Forhandleren som solgte oss dette settet anbefalte å plassere tilkoblingen oppe på det hvite feltet på Kaben. Hvis ikke ble det ikke pent mente han. Gode råd hører vi på så her monteres det på den hvite delen av vogna. I kjent Arve stil så klines det fullt med maskeringsteip som han har å tegne på. Her er det tatt mål av den delen av koblingen som skal inn i veggen og det er nå klart for en runde med stikksaga :). 

Som det kan ses på bildet så bores det først hull i hjørnene og så går han løs med stikksaga. Veggene på Kaben er tykke. Jeg har målt i dag og de er like tykke som taket i vogna. 43mm. Akkurat her som Cityvannet skal kobles ligger det i tillegg ei plate på innsiden – som bildene under viser:

Her er biten saget ut og kun bakplata står igjen. Stikksaga nådde ikke helt igjennom. Så siste delen må taes for seg selv. Bildet øverst før plata er saget igjennom og bildet nedenfor etter:

Fra innsiden:

Neste steg er å merke av hull for skruene som skal holde dette sammen. En setter koblingen på plass og setter en tusj-prikk i hvert hull hvor skruene skal være :

Her er hullene boret. På tide å ta av maskeringsteipen og skru dingsen fast. Ser litt bedre ut uten teipen ja 🙂

Masse tetningsmasse må til. Og for den som lurer. God plass til å lukke skuffa på innsiden:

Her er strøm og vann tilkoblet som koblingsskjemaet viser. Testet har vi gjort og det fungerer kjempefint, så nå er vi spart for litt vannbæring i sommer  🙂  :

For å gi beskjed til vogna om at cityvannet skal brukes, så er det lagt opp en bryter som må slåes over før dette fungerer. Når en slår over bryteren så kobler vannpumpen ut og mangnetventilen utenfor vogna starter å fungere. I den gamle vogna vår var denne bryteren plassert bak tven, noe som var svært upraktisk. Vi kom stadig borti den med det resultat at det ikke kom vann i kranene. Denne gangen har Arve valgt å plassere den bak i vogna ved stigen til køyene. Hagen Caravan der vi kjøpte koblingen sendte med bryter som er lik de andre bryterne i vogna:

Slik ser det ut når Cityvannet er i bruk. Koblingen som står mellom slangen og vogna følger med settet vi kjøpte. Det er mangnetventilen. Den ligger i kjøkkenskuffen når den ikke er i bruk.