Montering av mover

mandag 3. juni 2019

Tradisjonen tro må jo noe ettermonteres på vogna før ferien. Tror sannelig ikke vi har hatt et eneste år uten at det har vært montert det ene eller det andre. På vogna vi har nå er jo det meste på plass, men…….

Greia nå er jo at vårt svært arbeidsvillige dytte-crew ( 4 barn) nå har bestemt seg for å leve livet hjemme mens fosilene drar på ferie. Ikke så rart. Gjengen er voksen 🙂  For oss gamlingene medfører det at det ikke er noe egen hjelp til stede når vogna skal på plass på campingene. De fleste steder går det jo greit å rygge den på plass, men i Italia skal en ha flaks (nabotomta ledig) om en får rygget vogna inn på tomten. Det er så trangt at det ikke er plass til bilen under ryggingen. Så i år har vi bestemt oss for å investere i mover.

Vi gikk for en Truma XT2. Vi valgte den pga vekt (den er 28kg) og kan flytte 2400kg vogn. Vogna vår kan lastes til 2650kg, men i fjor da vi var på tur veide den 2200kg, så vi satser på at denne moveren gjør jobben. Det finnes en variant som har to motorer til og etter boka så skulle vi vel montert en slik siden vogna kan lastes til 2650 kg, men da blir det enda 28kg og det gidder vi ikke. For ikke å snakke om dobbel pris (nesten). Da begynner en å komme dit at det ikke er verdt pengene, mener vi.  Vogna er vår og brukes av oss og kommer nok ikke til å veie mer enn den gjorde i fjor, så derfor Truma XT2.

Vi kjøpte den hos campstuff.no og den kostet 25 tusen. 

Truma XT2

Vi har sett på videoer at moveren har vært montert både på fremre og bakre hjul. Vi har valgt å sette den på bakre hjul fordi det er det som anbefales i monteringsanvisningen.

Det må sages litt ut av indre del av skjørtet på vogna for å få den på plass.

Moveren monteres som beskrevet i monteringsanvisningen og ledninger trekkes mot batteriet.

Arve borer hull i gulvet i vogna ved batteriet og trekker ledningene gjennom der. Det er svært viktig å tenke på gulvvarmen når en gjør slikt så en ikke ender opp med å ødelegge noe!!

Her er hullene under vogna

Vi har brukt batteriet som allerede er i vogne. Vi har prøve kjørt på gårdsplassen og det holdt en god stund uten å gå tomt (tok ikke tiden). Vi har konkludert med at det holder lenge nok til å få kjørt vogna inn på ei tomt på campingen, så vil tiden vise om det stemmer 🙂 

Truma anbefaler at en legger opp ei kontakt til draget. Denne kontakten skal en så sette ledninga som vanligvis går til bilen i. Arve syns dette var en underlig metode. Han fant ingen logikk. Men etter litt undersøkelse viser det seg at denne kontakten som skal stå på draget har en bryter innvendig som slår seg på når en kobler ledningen som går til bilen i den. Da er det strøm på moveren. Det har ingen annen praktisk betydning. Det er nok ordnet slik så en ikke skal glemme å slå av moveren. For en tar jo ut denne kontakten når en kobler vogna til bilen og kobler den da istede til kontakten på bilen (moveren uten strøm). Helt sikkert en slags forsikring om at moveren er avslått ved kjøring.

Min kreative kaill valgte likevel å feste denne kontakten (bryteren) nede i benken ved batteriet. Så ordnet han en dummie som han setter i når han skal ha strøm på moveren. Så får tiden vise om det blir husket å slå av mover med kjøring 🙂 Dummien ligger i stofflommen ved siden av den blå kontakten.

© 2020 caravanliv . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.