NX5

NX5 må til for at jeg skal sove godt 🙂

søndag 3. juni 2012

I livet er det mange sånn MÅ HA ting. NX5 i vogna er min MÅ HA ting. Jeg får ikke sove uten. Verken vinter eller sommer.

Denne gangen har vi jo forsåvidt gjort det enkelt. Vi har tatt ut NX5 som vi hadde i gammelvogna og skal nå montere den inn i nyvogna. Vi har kjøpt til ny utesensor, gass sensor for montering ved gulvet og sensor på døren.

I Kaben ligger batteriet i vogna i benken rett innenfor døren. Derfor monteres alarmen i dette området. 

Det første Arve monterer sånn rent fysisk er gass sensoren nede ved gulvet. Han borer hull i benken og setter fast alarmen. Trekker så kabel opp til enheten som henger på veggen rett innenfor døren. Kabelen er en av de to du ser stikker ut av enheten på bildet øverst.

Så skal utesensoren monteres. Det gjøres på samme måte. Finner stedet den skal monteres og borer hull i veggen. Pass på hvor du kommer ut på innsiden med boret så du ikke ødelegger noe. Stapper masse tetningsmasse i hullet som er boret før en setter fast sensoren. Denne sensoren senser om noen går utenfor døren. Når noen kommer i området utenfor døren slår utelampen seg på. Etter ei viss tid , som en justerer på de gule små hjulene en kan se inne i alarmen, begynner alarmen å pipe om noen står og lusker utenfor døren. Her kan den ses til høyre på bildet under

Så er det sensorene på døren. Disse piper straks døren åpnes. Den kan brukes til å pipe om noen åpner døren mens en sover, men den kan også brukes som en tyverialarm. En kan stille den inn slik at den piper om noen åpner døren om en ikke er hjemme. Det er et par små dingser som monteres på døren og karmen. Den ene skrues på døren. Det er en magnet. Den andre er jo også en magnet men den er koblet til alarmen med ledninger. Arve bruker å legge ledningene inne i pakningen, stikker hull i pakningen og så kobler han på dingsen. Se bildene under:

Dette kobles sammen i boksen oppe på veggen. Det følger med et enkelt koblingsskjema så selv jeg skulle klart å få dette sammen :).

Til slutt utfører vi en del testing for å være sikker på at alt fungerer som det skal. Vi holder en lighter ved gass sensoren i gulvet for å teste den. Vi blåser røyk fra en fyrstikk og alkohol dunst på sensoren som er bygget inn i selve enheten. VI tester at døren piper når vi åpner den og alarmen står på. Til slutt stiller vi inn utesensoren, ved å skru på det gule hjulet til høyre, slik at den piper etter passe tid med lusking utenfor. Vil jo ikke ha den til å pipe bare folk går forbi eller står utenfor for å banke på døren heller. Dette tar litt tid. Det er mange turer ut og inn av vogna, samt mye finjustering på hjulet, men til slutt fungerer det slik vi ønsker at det skal være. Og vips så har vi NX5 montert i vogna 🙂

© 2020 caravanliv . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.