Planlegging av Kroatia-tur sommeren 2022

Det er januar, men tanker og drømmer om sommerferie sitter i hodet. Jeg tenker på det nesten hver kveld. Vi har jo ikke vært på langtur sørover siden 2019. I år er planen å kjøre til Kroatia.

I disse dager sitter jeg og planlegger turen sørover. Kjøreetapper og lengden på dem er det som kverner i hodet mitt. Vi skal for første gang ha med hund sørover så jeg tenker at vi kanskje må litt ned i lengden på etappene. Muligens legge inn litt lengre pauser. Vi har en hund som er glad i å kjøre bil, så jeg tenker at det skal gå greit. Det som er helt klart er at det ikke blir noen 85mils dager. Det er jeg lei av.

Foreløpig er planen slik:

38 mil til Lillehammer Turistsenter – så 78 mil til Copenhagen camping ved København – så 64 mil til Kasse camping og wohnmobilplatz – så 62 mil til Camping Auwirt ved Salzburg og til slutt 45 mil til målet Zelena Laguna camping.

Av disse campingene er det bare Lillehammer turistsenter vi har vært på før.

Etappen til Copenhagen camping blir lang, men det har å gjøre med at det er midtsommerhelg i Sverige når vi skal kjøre sørover og da frister det lite å prøve å klemme seg inn på en camping på svenskekysten. Vi har prøvd det før og det er mildt sagt kaos.

Copenhagen camping ligger til venstre når du kommer fra Malmø over Øresundbrua https://www.copenhagencamping.dk Den ligger nært en liten landsby og det er kort vei inn til København. Vi skal bare overnatte før turen går videre, men jeg tror det er en fin plass å være om en tenker å besøke København.

Neste dag er planen å kjøre ned til Rødby. Det tar en time og 40 min. Så tar vi fergen over til Puttgarden. Fergen tar 45 min. En kan bestille plass men en må ikke. Vi kjøper billetter på kaien. Pris varierer en del etter når på dagen vi reiser. Syns det er vanskelig å beregne nøyaktig når vi kommer til kaien, så vi bestiller derfor ikke. Fergene går kontinuerlig og det er skjelden lang ventetid.

Fra Puttgarden skal vi kjøre til Kassel der jeg har tenkt at vi kan overnatte på Kassel camping og wohnmobilplatz. Jeg har funnet den på google maps og sjekket den i en app jeg har som heter ADAC camping 22. Appen er på tysk. Der finner du alt om campingene.

Link til campingen i Kassel: https://www.deutsche-maerchenstrasse.com/poi/kassel-camping-wohnmobilplatz

Neste dag er planen å kjøre til Salzburg. Der har vi sett oss ut camping Auwirt. Denne har venner besøkt og den ser fin ut. Her er link til den: https://www.auwirt.com/camping-salzburg.html

Så er det sjarmøretappen til Camping Zelena Laguna i Kroatia. Plassen er valgt fordi vi har venner som er glad i denne plassen og vi skal møte dem der. Jeg har ikke peiling på hvordan det er der. Håper vi får ei tomt som er stor nok til at vi får inn bil og vogn. Plassene er bestilt sammen med 5 andre vogner/familier – det tror jeg blir kjempekos.

Så håper jeg det er litt mer luftig i Kroatia enn i Italia slik at det skal være greit å være hund. I Italia er det veldig varmt og klamt, men en blir jo vant til det etterhvert. Her er link til campingen i Kroatia: https://www.istracamping.com/en/camping/zelena-laguna

Jeg har lyst å tilføye at vi har sett mye på en camping i Kroatia som heter Park Umag. Den er gigantisk, flat og fin. Tror den er veldig grei om en har stor vogn. Dit vi skal ser det veldig trangt ut, men en gjør vel mye for å ha det koselig sammen med andre på ferie.

Hjemturen har vi også noen spennende tanker om. Vi skal kjøre en annen vei og besøke et sted i Tyskland som heter Neckarsulm. En kan jo google og finne ut hva spennende som finnes der 😃

Dette er planen nå, så får vi se om jeg endrer den utover våren.

Hva må en tenke på når en skal ha med hund sørover. Vi er heldige og har en oppdretter som er veterinær og har fått god hjelp til å få svar på alle spørsmål.

Hunden må rabies vaksineres først og fremst. Hvis hunden ikke er vaksinert mot rabbies før må vaksinen settes 2 uker før ferien starter, for det tar 2 uker før den er gyldig etter den er satt. Vår hund fikk den første vaksinen i fjor. Da setter vi dose to når det akkurat er gått et år og da er denne gyldig i 3 år, så vår hund trenger nå ikke ny vaksine før i 2025.

Det er andre farer som også lurer i Kroatia. Vi velger å gi hunden dråper på ryggen som heter Bayvantic. Dette er et flåttmiddel men har også god effekt på mygg og stikkende fluer. Det er til stor nytte når vi skal sørpå der mygg fører med seg sykdom.

Hunden må ha vaksine (tabletter) mot revens bendelorm før avreise. Disse tas med et par dagers mellomrom og er da holdbar i 28 dager – og da er vi hjemme igjen. En kan velge mellom flere preparater her. Vi har fått anbefalt å velge Milbemax da denne også beskytter mot hjerteorm.

Og selvfølgelig er det normale vaksinasjonsprogrammet fulgt og ligger til grunn før denne ekstra vaksineringen.