Reservehjul – enkelt og billig

Reservehjul – fullt brukbar hjemmelagd patent og veldig billig

Etter vår punktering i fjor sommer er det gjort litt anstrengelser her i huset for å få ordnet reservehjul. Min mann er av den nøysomme typen – når han kommer på det, så her er ingenting kjøpt. Først ble det måling av innpress for å se hvilken felg som kan passe.

Målebåndet/tommestokk legges mot bremsetrommel. Så legges en liten plank mot felgkanten. Der målebåndet treffer planken ser du hva innpresset er. Boltsirkel er en annen ting som må passe. Siden min mann er bilmekaniker av utdanning så har han litt blikk for dette og fant en BMW felg i fjøset som han mente ville passe. Boltsirkel på vogna vår er 4×100. 4 bolter med diagonalen mellom dem er 10cm eller 100 mm.

Her er felgen satt på. Skikkelig synsbedra her hvor bmw felgen uten dekk ser mye mindre ut 🙂

Men et reservehjul skal jo også være med på tur og her er det ikke aktuelt å ta noe plass fra gasskassen. Derfor kryper min kjære under vogna for å se om han kan finne ei løsning der. Han finner bjelker som går på tvers og dermed ser han løsningen. Han lager ei metallplate som han legger inni disse bjelkene og borer hull i denne. Til denne platen skrur han dekket fast.

I skrivende stund har vi nå brukt denne løsningen i 6 år på 3 ulike vogner og den fungerer helt utmerket 🙂