Smart D Remote (Kabe)

Kabe har en løsning i sine vogner som heter Smart D Remote. Tilknyttet denne ordningen finnes en app som heter Smart D Remote. Jeg skal her forsøke å forklare hvordan dette fungerer.

For å i det hele tatt få det til å virke må du ha bestilt med en router i vogna som gir ut trådløst nett. Denne heter SmartD Remote på utstyrslisten. Så må du skaffe deg et sim kort. Dette må være et data-sim. Når du skal ha dette opp og gå må du sørge for å slå av pin koden på sim kortet. Dette kan gjøres ved å sette sim kortet i mobilen din eller ved å logge deg på routeren og slå av pin koden der. Appen vil ikke kunne fungere om den pin koden skal stå og blokkere. Det vil heller ikke fungere å surfe på det trådløse nettet hvis pin koden er aktiv.

Når du har fått slått av at det kreves pin kode, kan du gå videre. Nå handler det om å få frem vognas aktiveringskoden for Smart D Remote. Denne aktiveringskoden skal komme frem når du går inn på displayet på vogna og trykker på tannhjulet nede til høyre:

Hvis aktiveringskoden ikke kommer frem når du trykker på tannhjulet nede til høyre må du hjelpe den litt. Jeg har laget en egen side som beskriver dette i detalj her

Hvis vognen din er kjøpt brukt og har denne Smart D løsningen, må tidligere eier slettes som bruker av vogna inne hos Kabe for at du skal få det til å fungere. Det må da sendes en mail til Kabe (forhandler kommuniserer med Kabe – de nekter å kommunisere direkte med kundene er min erfaring) hvor det oppgis at gammel bruker skal slettes på den aktuelle koden til vogna.

Når du har fått frem din aktiverings code på vogna, tar du kontakt med forhandler som melder koden inn til Kabe. Vi har hatt to vogner med Smart D løsning. Hos første forhandler ordnet de alt så det var oppe og gikk før vi hentet vogna. Vi måtte bare skaffe sim kort. Hos den andre forhandleren hadde de ikke gjort dette før og var usikre og litt nølende, og lurte på om det var noe vi trengte å bruke. Selvfølgelig trengte vi det. Det er ekstra utstyr som er bestilt med vogna og som tross alt kostet 6000kr.

Når forhandler har meldt inn koden skal Kabe aktivere den. Når du får en mail om at koden er aktivert, laster du ned SmartD Remote appen og lager deg en bruker. Når du har laget brukeren legger du inn aktiveringskoden og går til panelet i vogna. Det er den blå knappen. Da skal du kunne regulere mye forskjellig i vogna. Bare å prøve seg frem.

Her er bildene du får opp på appen:

De tre nederste knappene velger du side i appen med. Huset er utvidet på dette bildet. Dette er første siden

Her er radiatoren utvidet nederst. Her justerer du varmen i vogna. Gulvvarmen, vinterkobling, alden og ekstra varmt vann.

Her er en snørosen utvidet nederst. Her justerer du ACen i vogna.