Sommerferie 2012

Ja, vi har kjørt til Italia i år også :). Selv om målet er likt er turene helt ulike. Vi velger ulike plasser å overnatte, møter ulike venner i Italia, gjør ulike ting og i år valgte vi sannelig en helt annen vei hjem også :).

Første frokost inntatt i vogna. Nå er ferien i gang for alvor og turen går til Italia i år også. Camping i Norden blir aldri det samme etter at vi begynte å kjøre til Sør-Europa

Og som alltid så roter vi oss ut i kornåkrene sørvest i Sverige :)). Neida, vi er ikke så bortrotet som det kan se ut. Vi er på vei til motorveien etter å ha overnattet på Gullbrannagården camping – en flott camping som ligger i Halmstad :))

Vognbyttet medførte at vi måtte innom Applus bilsyn i Danmark og få oss nytt Tempo 100 merke. Her er det kontroll av vogna. Chassinummer sjekkes, dekk sjekkes, om vi har støtdempere sjekkes og om vi har stabilisatorkobling.

Så betaler vi 549 DKK og så får vi papirene og klistremerket som gir oss lov å kjøre i 100 km/t i Tyskland

Neste steg på turen er ferga Rødby Puttgarden. Bildet er tatt fra ferga i det vi ankommer Puttgarden. Båten ute til høyre er Bordershopen – dit skal vi nå :))

Bordershopen i Puttgarden

Denne turen ble vi stablet i øverste etasje på ferga. Helt på toppen av baugen. Bratt oppkjøring men det gikk fint :))

Bordershopen på nært hold. Nå skal vi tanke opp med drikke før turen fortsetter sørover

Natt nummer tre denne ferien tar vi på camping Simpel. Den ligger rett ved Soltau og Heide Park (diger fornøyelsespark). Her står vi på plass utenfor porten med strøm. God plass i lengden på tomta  som dere ser.

Ny dag og vi er klar for Kassel. Tror ikke bakkene i Kassel kan beskrives for noen. Om du ser laaangt frem på bildet så ser du bunnen av bakken. Når bunnen er nådd er det ny oppoverbakke – og slik forsetter det i milevis.

Fortsatt i samme bakke, men lenger ned. Vi syns dette er kjempegøy og kunne aldri valgt det bort fra kjøreturen :)))

Har du aldri reist søroverså får du deg en overraskelse når du treffer på slike toaletter på bensinstasjonene :)). Toalettet er helautomatisk. 

Siste natt på vei sørover tar vi i Kipfenberg. Det var litt kø og komme inn på plassen, men helt greit  å stå her. Stille og fredelig, men toaletthuset kunne med fordel vært oppgradert og bedre rengjort. Alle disse vognene skal bare overnatte.

Herlig kveldssol og vi går en tur inn i sentrum av Kipfenberg. Kos tur som tar 10min.

Her er overnattingsplassen sett fra andre enden. Plassen er et digert jorde med strømtilgang. Veldig greit å overnatte her syns vi. Stille og rolig å sove.

Vi ruslet en liten tur i Kipfenberg. Det var en nydelig kveld og kort vei å gå fra campingen.

Da vi våknet neste morgen var plassen nærmest tom. De stresser avgårde på morgenen danskene og nederlenderne. Og for  å understreke stresset så er klokka ca 08 når dette bildet ble tatt 🙂

Snart er vi også klar til å innta autobahn igjen. Gleder oss til å komme på sørsiden av alpene og kjenne varmen 🙂

Vi ble litt overrasket da vi kom sør for alpene og den flotte elva vi bruker å kjøre ved siden av, som bruker å være azurblå, så ut som dette. Har visst regnet masse oppe i fjellet i år…..dette er gjørme altså, om du er i tvil.

Da er det på tide å kjøre av motorveien (Autostradaen) i Italia. Her skal vi nå betale i bommen for at vi har kjørt på motorveien og så skal vi finne campingen.

Vogna er på plass og Arve tenkte å vaske bilen, men det skulle visst ikke bli så enkelt. Da tidspunktet kom så en kunne bruke automaten (kan bare brukes på spesielle tidspunkt inne på campingen) så virket den ikke. Frustrert Arve nå :))

BIlen kan jo ikke brees ned før den er vasket. Så i år ble det sannelig maskinvask. Arve mente at en gang i året måtte det kunne gå :)). Så da bilen var vasket og bredd ned, så erklærte han : -Nå er det ferie :))

Deilig å ha fått vogna på plass. I år var det faktisk så trangt med hekker og spesielt ei lav fastmontert lykt som gjorde at det ikke gikk å rygge vogna på plass. Campingens hjullaster hjalp oss uten ekstra kostnad. Å skyve i sanda er håpløst.

Har du hørt om Radical GP. Denne bilen har rekorden på banen i Nurnburgring blant biler som har skilter (i følge min svært bilinteresserte eldste sønn). En tur i denne kostet 30 euro og var visst opplevelsen verdt. De stod på campingen.

Arve og Elida slapper av og ser på de som betaler for å kjøre i racerbilen.

Dueparet oppe i treet over vogna vår. Her er det bare kos, men de kranglet så fjæra føyk innimellom og det var da vi ble oppmerksom på dem. Det var et voldsomt leven oppe i trærne når de satte i gang.

Herlig besøk av Ingebjørg og Ellen med opphav. For en kjempekos dag!!! Bildet er tatt i resepsjonen på Union Lido

Ut og spise middag sammen med de andre norske ble gjort ofte. Her er ungdommene på en av disse middagene. Vi voksne sitter på et langt langbord ved siden av. Veldig masse spøk og moro 🙂

Blåsbortdag på stranda. Gikk ikke å sole seg for sanda føyk kjempefort og stakk som nåler. Prøvde å finne en lun plass men selv der føyk øret mitt fullt av sand …he he……

Shopping i Italia. Jentetur med Berit, Eva, Elida og Rikke. Jeg var sjåfør og vi storkosa oss  – og gjorde kål på litt penger :))  Dette er et fabrikkutsalgssenter med bare dyre merkevarer som selges til fabrikkpris.

Selvfølgelig var det Ferraributikk med fotoforbud – som vanlig :))

En stor scene var satt opp i atriet av kjøpesenteret. Her ble det etterhvert konsert 🙂

Herlig strandliv blir det aldri nok av for oss. Her er dagen på hell…..vel ei uke igjen av ferien her ……

Noen er svært glad i å sole seg og høre på Springsteen :))

Andre hører på lydbok og nyter også hvert minutt av sol og sommer :)))

Deilig med vannsprut når det er så vamt. Dette er i Jesolo 🙂

Kveldstur til Jesolo med buss :). Her er en mil med handlegate så om du har lyst å gå i butikker så skulle det bli nok her. Filmen er fra torget hvor det er vannstråler som kommer opp av dekket – forfriskende når det er 30gr

Skrevet av yngstejenta vår i sanden. Toppers å være tenåring i Italia. Her trives vi 🙂

Store lekeplasser også på stranden. Mye gøy for både liten og stor.

Herlige late dager i sola kan ikke jeg få nok av 🙂

27 gr i vannet er deilig 🙂

Noen har blitt veldig brun selv om hun stort sett har oppholdt seg i skyggen :))

Trond har slukt bøker som en gal denne ferien. Her nyter han ei bok i skyggen ved vogna.

Her er gata vår i år. Har du sett kart over campingen så står vi rett bak det flotte sanitærhuset med basseng som heter w10. Det er det som er synling i enden av gata. Så dette er ei blindgate og vogna måtte rygges ut hele gata……

Det er aldeles herlig å være på camping når det er sol hver dag og temperaturer på ca 30gr. Kan ikke si vi lengter hjem akkurat. 22 døgn var vi her i år.

Teltet vårt hadde vi fra forrige vogn. Denne vogna var oppgitt å ha omtrent samme Amål, men det stemte ikke i praksis. Teltet er for stort og skal selges. Vi må ha et som passer.

Patty – savner henne ……hun kjører vogna med is, drikke osv som kan kjøpes på stranda. Kjempehyggelig dame!!!!!! Kjøpt mang en is og slush av henne.

En må jo variere livet litt selv om en er glad i å sole seg. Her er hjemturen så vidt startet.  I år kjører vi rett nordover – og skal gjennom Felbertauern tunnellen 1600m over havet.

Flotte veier i Italia. Dette er ei bru som går fra ene fjellsiden og over til andre fjellsiden – laaaangt oppe i luften.

Skal visst være flott oppover her og det ser vi i første landsby – her er det masse å se på – noe helt annet enn motorveien ja…..

Masse blomster og kos 🙂

Hus og landsbyer klamrer seg fast oppe i fjellsidnene.

Flott utsikt om en ser litt mot kanten ned på venstresiden 🙂

Dolomittene er et flott syn!!!

Hele tiden stigning og krappe svinger 🙂

Polizia var det også – vinket inn en motorsykkel som kjørte forbi oss i det jeg tok bildet , men den kom bare etter oss og kjørte forbi på nytt, så vi forstod ikke helt vitsen

Her er den kommet foran oss igjen. Nå er det rødt lys. Vi skal kjøre en u-sving mot høyre og det er bare plass til en i bredden

Kan ikke akkurat si det var romslig oppover her. Jeg var i hundre og knipsa og så meg rundt – syns det var så flott!! Arve så mest murkanter overalt – vogna var jo også med må vite :))

Kan jo forstå at han var bekymret når jeg ser på bildene i etterkant…….

Trange bygater var det massevis av.

……og kjempeflotte Dolomitter. Fantastisk utsikt !!!

Cortina, den gamle OL byen er et flott sted!! Til venstre før dette bildet så vi OL symbolet på en gammel hoppbakke i tre.

Her er vi på vei gjennom den gamle OLbyen Cortina på Italiensk side av alpene. En utrolig flott by. Absolutt verdt et besøk.

Fra Cortina stiger det enda kraftigere oppover.

Da er vi kommet på andre siden av brua på forrige bilde og skal straks svinge kraftig til høyre. Det fortsetter slik etter at vi kommer ut av byen,  i sikk sakk til vi når toppen og kjører ned på andre siden.

Her er vi kommet til Liemz. Kan jo på en måte forstå Arves bekymring for murkanter. Ikke så god plass akkurat.

Men absolutt verdt turen!!!

Utrolige byggverk var det overalt.

Her er masse alpinbakker å se.

Så er vi klar for Felbertauern. Her er varselskilt om fjellvei. Og det var noen tvilende bobiler som stod i veikanten før dette skiltet.

Felbertauern er bare en lang tunnell som en betaler for å kjøre gjennom. Og så får en et klistermerke som bevis på at en har vært her :). Betalingen er et stykke lenger oppe enn bildet.

Da var Felbertauern unnagjort og vi befinner oss på 1632 m.o.h

Og når en er så høyt opp så kan det bare gå en vei og det er nedover. Her går det bratt nedover til byen Mittersil før vi igjen skal kjøre opp på 1200 m.o.h for så igjen å kjøre ned til Kitzbuhel

Flotte kjøretøyer er det å se overalt – og de er lekre altså 🙂

Arve liker best disse :)))

Fremme i greding. Her skal vi være et par netter.

Dette er som jeg har sagt før en sånn typisk overnattingscamping hvor folk bare strømmer inn på ettermiddag kveld og står natten over før de fyker videre.

Fabrikknye biler å se i bygget rett frem

Museet i det runde huset.

Nybilhallen til venstre – her blir kundene som skal hente bilene sine tatt imot som kjendiser 🙂

Nybilhallen. Legg merke til teppet på gulvet 🙂

Klarer du å se hvor vi er? Byen er Ingolstadt – det er så klart AUDI museum her :))

Her er også kjøretøy :))

Av alle slag :))

Denne bilheisen går hele tiden og det var mange unike utgaver som stod på den. Vi stod lenge her og så på gamle Audier :))

Her er jo bil etter eldstemann Vegards hjerte :))

Skikkelig komfort inni også som dere ser…….milde himmel sier jeg bare :))

Sittekomforten ser grei ut da……

Audi har jo vunnet billøpet  i Le Mans flere ganger. Her er en av vinnerbilene – uvasket

Ja, uvasket ……..

Her vettu – fikk bilmekanikerpappa forklart sin interesserte datter hvordan alt i bilen er bygd opp. Her var absolutt alle deler delt opp og satt glass på for at en skulle kunne se inni……

Denne hadde jo vært noe…….v12 hadde jo vært greit :))

Det er jo Audifabrikk også her på samme sted. Neste gang skal jeg ha en runde på fabrikken. Elida forelsket seg i denne R8en 🙂

Ønsker meg en sånn mamma :))

Da tror jeg vi må flytte til Tyskland i så fall – 1,2 mill for en 5,2 liter i Tyskland

Tja…..noen hadde jo behov for å berøre gassen litt på vei hjem. Hadde den vel opp i 170, men det var så mye trafikk at det føltes ikke helt trygt å gi på mer. Merket forøvrig ikke noe til farten, alt var stille inne i bilen…….

Det jeg ikke har bilde av er Ingolstadt Village. Et stort outlet senter med priser under prisene i Italia. Det ble noen timer med shopping. Klær til skolestart ble kjøpt inn her. Hit skal jeg tilbake 🙂

Se her ja, siste etappe i Tyskland i gang og her dukker nordmenn opp :)) Toten (døden på tysk) transport må være greia i Tyskland 🙂

Stille og fredelig kveld på fergekaia i Puttgarden.

Påkjøring ferga Puttgarden en varm kveld……..nå skal vi på nederste dekk. De på øverdekket kjører opp bakken.

Morgen i Danmark – kjenner det skal bli godt med nystekte danske rundstykker nå :))

Hadde hele overnattingsplassen for oss selv

Kveldskos på Mageli Camping

Hadde en koselig plass ved vannet i år 🙂

Mageli camping ble det i år. Siste overnatting på hjemveien. Her er en som har akkurat lang nok kabel -. for en fantastisk beregning :). Det ble tid til en prat med Rune og Bente også som ligger fast på denne campingen – koselig :))

Romsdalen kjørte vi i år. Den er flottere å kjøre ned enn opp. Og snøen ligger fortsatt på fjellene i august………

Siste bilde i år blir fra Åndalsnes som har besøk av cruis skip. Vi bor i et flott fylke – vel verdt et besøk folkens :))