Sommerferie 2020

Sommerferien 2020 blir vel litt annerledes for oss alle. Vi hadde i utgangspunktet planlagt og bestilt veldig sein ferie i år. Nå viser det seg at det ikke var så dumt – greit med litt flaks 😊. Kanskje kommer vi oss avgårde om coronaen ikke blusser opp igjen

10.juni 2020

I dag har vi byttet vogn. Ikke fordi den andre akkurat var utslitt, men fordi vi har funnet ut at vi ønsket noen endringer. Den aller viktigste endringen er kjøleskapet. Bare se – et underlig kjøleskap…sant 😃

Dette er et kompressorkjøleskap. Fungerer som kjøleskapet en har inne i huset. Det kan ikke gå på gass, men går på 12v. Derfor har vi også skaffet solceller på taket. Dette er tenkt å skulle drive kjøleskapet under kjøring istedenfor gass. På bildet pågår vasking av taket … bare sånn til info hvis du syns det ser møkkete ut 😊

Batteriet i vogna vil under kjøring få strøm fra solcellene på taket og fra bilen slik at vi har strøm hele veien. Vi slipper stress med gass på ferger og ved tanking av bilen…bare jeg som har stresset med akkurat det da 🙄 Tror de aller fleste bare kjører inn på en bensinstasjon og tanker på bilen og har null tanker for at en egentlig er pålagt å stenge gasstilførselen før en tanker.

Som dere ser på taket av vogna er der ingen lufting til kjøleskapet. Det er det heller ikke på veggen. Kompressorkjøleskapet har ikke bruk for slik lufting. Bildet under viser veggen utvendig der kjøleskapet står. Ingen lufting.

Og uten at vi ønsket det endte vi opp med nytt helhvitt kjøkken. Litt usikker på hva jeg tenker om det 😅

15.juni 2020

Vi må jo ha en liten prøvetur med nyvogna. Det er nydelig sommervær, varmt og herlig. Jeg har ferieuke for å passe babyen og Arve har fri. Vi tar en liten tur til Gudbrandsdalen.

Ja, så var det den veiinga igjen da 🙈 . Vi blir jo bare tyngre og tyngre år for år. Nå er det kommet ei markise på vogna som veier 40kg. Dermed er vi oppe i 2350kg på vekta 😱. Skal det fortsette slik kan det jo bli spennende å se hvor vi ender. Vogna kan lastes til 2650kg og bilen kan trekke 3500kg så det er ikke noe problem sånn sett….

Babyen jeg nevnte lenger oppe her er med på sin første campingtur. En skikkelig liten piraya av en campingturist. Han finner seg godt tilrette. Med senga med på tur blir verden trygg.

Noe av tanken bak turen er jo selvsagt å kose seg på camping, men det er også snakk om miljøtrening for babyen. Alt skal jo oppleves på en god måte så han blir en trygg og velbalansert voksen hund. Her er vi på kafé på Dombås. Tror ikke det var så spennende for gutten sovna som en dupp.

Som jeg har fortalt mange ganger før bor vår eldste datter i Gudbrandsdalen. Elstad camping ligger ikke så langt fra der hun bor, derfor foretrekker vi den som base.

Campingturisten som er med for første gang finner seg godt tilrette 😊

Solnedgangen på Elstad er nydelig. Like flott hver gang jeg ser den. Fjellene ligger i bølger oppover dalen og utsikten er skikklig flott. Vi tenkte vi skulle stå helt nede ved elven, men ble frarådet dette av plassdriver da elven stiger. De har målepinner som de leser av mange ganger pr dag.

Ut på tur med Reodor og gojenta vår. Stor stas for lille Milvar å få gå tur sammen med Reodor.

Det er sinnsykt varmt. Godt å være hund i elva. Som dere ser er elva kommet godt opp på det nyslåtte gresset. Reodor underviser lille Milvar i hvordan en skal bade.

Og Milvar finner sin egen metode – leker vannlilje 🥰

Ringebu Kebab kan anbefales. Smakte fortreffelig 😊 Tredje gang i mitt liv jeg spiser kebab, så er vel ikke noen stor kjenner av retten, men godt var det. Det tar 3 min å kjøre til Ringebu fra campingen. Der er matbutikker og det en måtte trenge. Og ikke minst Hagen Caravan som i år berget oss, da vi hadde glemt igjen trakten vi bruker når vi fyller vann på vogna. Den ligger i spikerteltet på Oppdal 🙄

Frokost stund…..masse kos 🥰 Myggdøra er igjen for å hindre Milvar i å ta en tur ut mens vi spiser. Tror ikke det er noe mygg. Vi er av sorten som gjerne spiser frokosten inne 😊

Vannet i elven stiger. Da vi kom stod denne pinnen ca 30cm inne på land. Nå er den 25cm under vann.

Vi kjører i 40 min til Lillehammer og strander på Lillehammer Turistsenter. Flott sted. Helt førsteklasses sanitæranlegg. Moderne, rent og pent.

Milvar tar en powernap før vi skal ut på miljøtrening med å gå i byen. Det var iallefall plana, men vi endte med å ta turen i kveldinga (det var 30 grader på dagtid) og byen ble byttet ut med Maihaugen. Vi fikk møte noen hunder, fikk bjeffet litt, fikk møtt noen kyr og satt seg rett ned for å tenke på hva slags underlig skapninger det var. Livet er spennende for en liten kar,.

Det er kjempekos å gå på Maihaugen. Området er åpent til kl.22 og gratis å gå rundt i. Masse spennende stier og masse å se på, fra levende dyr til bygninger fra de riktig gamle dager. Anbefaler å ta en tur om du ikke har vært der.

En må jo kose seg. Jeg er veldig glad i jordbær og selvsagt fant jeg noen i butikken. Hva er vel sommer uten jordbær 😃

Det er viktig med litt av det jeg kaller alfa-kos. Her har vi en alfa-kosestund i kveldssola. Milvar koser seg og lager valpegryntelyder 🥰

Det ble noen inntrykk på denne campingturen. Øret ramlet ned. Greit å finne senga og hvile seg litt. Første uka som campingturist er unnagjort 😊 Det kommer flere småturer i løpet av sommeren 😊

29.juli 2020 Oppdateres i disse dager…..

Mens alle andre ferierer kom vi på at vi skulle dra til Oppdal for å forberede vinteren 🙃 Arve ønsker seg tak over vogna. De fleste på plassen her vi står har tak. Nå er ikke det grunnen til at vi skal bygge tak. Det er de solcellene på taket vi frykter kan få det tøft i vinter 😊

Det startes med å utbedre påkjøringen og plasseringen til skinnene. Pga markisen på vogna går den ikke lenger under kanten på spikerteltet. For at taket ikke skal bli så høyt – har jo acen som bytter i høyden, velger vi å ta opp skinnene og grave dem litt mer ned. På bildet under er de tatt opp fra bakken

Området de stod på er gravd ut mer slik at skinnene nå kommer 5 cm lavere enn de var.

Skinnene er kortet inn slik at de ikke har full vandring. Dette var vi nødt til for å få plass til taket i forhold til avstanden til naboen. Sagde av dem 20 cm. Vi trenger rett og slett ikke så lang vandring som de hadde. Skinnene festes i ei ramme som legges i området der det er gravd ut

Så legges belegningsstein inntil rammen. Får ikke gjort helt ferdig fordi det skal støypes søylesko og den ene kommer nært det ene hjørnet av rammen. Men dere ser nå sånn ca hvordan det blir.

1.august 2020

Fikk lyst å fortelle dere en litt morsom historie om det kjøleskapet i vogna. Kompressorkjøleskap og greier. Men låsene på dørene på skapet er merkelig syns vi. De skulle bøyes ut hver gang vi åpnet dørene. Det tok ikke lang tid før låsen på kjøleskapdøra falt av.

Da den falt av viser det seg at det er en baby sikrings lås som er limt på mellom kjøleskapet og veggen. Helt fantastisk at de klarer å levere noe slikt.

Men det finnes kanskje ikke skikkelige låser på disse skapdørene – hvem vet.

Vi kjører vogna inntil spikerteltet for å ta ut høyden. Vi ønsker taket så lavt som mulig. Det ligger en plank på pcen for å se litt hvor lavt vi kan ha det.

Som jeg skrev lenger opp har vi kuttet vandringen på rullene, så dette blir vel avstanden vi kan kjøre vogna ut slik at den står i midten når dette er ferdig.

Avstanden på andre siden. Avstanden til naboen er også svært viktig. Over 3m er viktig å overholde, det er derfor vi har kuttet av 20cm på vandringen på rullene.

Vi blir enig om å senke litt på taket av spikerteltet med en tomme og øke på yttersiden med 10 cm. Taket blir da nesten flatt men vi tror det skal gå fint.

her kan avstanden til taket på vogna sees. Vogna skal kunne skyves enda 20-30 cm ut og da blir dette i laveste laget. Derfor hever vi her med 10cm og ender opp med høyde på 2,70 på denne siden.

Nærbilde av avstanden når bjelken ligger.

Avstanden til naboen er innafor

Jobben med rullene og søyleskoene som skal holde taket fortsetter. Arve jobber på. Jeg tar en tur ned til Sunndalsøra for å trene hund sammen med oppdretter. De har sinnsykt flotte forhold å trene på der nede. Her er anlegget til Statkraft som en kan bruke fritt. Det er mye større enn det som vises på bildet.

På Oppdal da jeg kom tilbake møtte jeg denne vogna da jeg skulle tanke bilen. Dritkul 😃

Arve har jobbet masse mens jeg har vært borte. Han gravd hull der han skal ha søylene. Satt i papprør og festet søylene til en planke slik at de holder seg i vater og beint mens han støyper. Han støyper seg ferdig før vi går en tur.

Tur i Rønningslia. Masse flotte hytter og masse sauer. Milvar er så sjokkert at han setter seg rett ned. Han har jo aldri sett en sau før.

Neste dag plukkes planken som har holdt søyleskoene bort og hullene rundt fylles igjen. Slik ble det seende ut.

Og slik ble rullene seende ut. Veldig fornøyd med patenten. Stødig. Skal ta av litt på kanene på plankene så rullene får litt mer rom så blir det bra.

Slik ser det ut.

Nå er det klart for neste trinn når vi kommer tilbake.

Med Milvars hylende høne på badet kjører vi hjem 🥳

© 2020 caravanliv . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.