Sommerferie 2021

På grunn av Corona og at bare en av oss er fullvaksinert, velger vi å ta ferien i Norge i år også. Jeg liker å slappe av når det er ferie og å drive å stresse med coronatester nedover Europa frister ikke.

Vi kjøpte oss ny vogn i fjor. Det har vært mye teknisk tull med den. Det som har vært mest irriterende er vannpumpen som bare går noen få sekunder pr gang når en slår på kranen. Kjøleskapet var ment å skulle gå på 12v når vogna ikke står tilkoblet 230v. Vi har solceller på taket som skal gi nok strøm til dette. Dette har heller ikke fungert. Vinterkoblingen har ikke virket siden vi fikk vogna. Vi har berget hele vintersesongen fordi vi kunne justere varmen via SmartD appen, hvis ikke hadde vi kommet til kald vogn hver helg. For hver gang systemet startet på nytt etter at strømmen hadde vært av, så startet det på 1kw og 5 grader.

Forhandler hadde prøvde å ordne vannpumpen i fjor etter ferien, men uten å lykkes. Vi har avtale om å kjøre vogna til forhandler når vi tar den hjem fra fjellet i år. Dette gjør vi og lar den stå der i 4 uker for at de skal ha god tid til å ordne den til vi skal på tur.

Vi får tlf om at vi kan hente vogna. Alt er i orden. Det eneste som trengtes var en programvareoppdatering var beskjeden vi fikk.

Ingenting var i orden viste det seg. Det som var galt før vi satte den der var fortsatt ikke i orden. I tillegg virket ikke alden, det gikk ikke lenger an å spyle på do og SmartD appen fungerte ikke. Med andre ord hadde alt blitt mye verre. I tillegg hadde de klart å skru skruer gjennom veggen og bøye bort sykkelstativet på vogna vår (de har erstattet den ødelagte skinnen).

Min tillit til forhandler var nå nullet helt ut. Vår forrige vogn kjøpte vi i Grong, hos Namsen der. Via kjente fikk vi tips om at der er de dyktige på slikt trøbbel som vi nå har. Dette visste vi jo egentlig, men det er langt å reise. Nesten 40 mil fra der vi bor, en vei. Men nå stod ferien på spill og da ble vi villinge til å prøve alt. Jeg sendte de en mail og vi fikk komme dit med vogna et par dager frem i tid. Så vi reiste avgårde nordover.

Første stopp ble Levanger camping. Der har vi vært før. Den ligger utrolig flott plassert og i gangavstand til sentrum. Jeg glemte å ta bilder. Det var mye i hodet da om hvordan dette ville gå. Vogna var jo omtrent ubrukelig rent teknisk. Men jeg tok bilde av en tallerken med Kebab som vi kjøpte oss. Monsterporsjon 😂

Namsen Auto i Grong har en stor plass hvor en kan få stå. Enten om en er på gjennomreise, da må en betale eller som vi, venter på verkstedtime, da er det gratis. På plassen er det strøm. De har også dusj og do som en kan benytte. Imponerende bra tillaget.

Vi hadde også en autodrain ventil som var lekk. De kan skrues igjen manuelt, så det ordnet seg greit.

Vi hadde time med vogna kl.13. Ble litt ventetid mens den var inne i 3 timer. Milvar har heldigvis evnen til å ta livet med ro. Vi gikk en lang tur i sentrum i ventetiden og etterpå tok han seg en lang hvil.

Været var bra og null mygg.

Fint å ligge i gresset også.

Da de tre timene hadde gått ringte de fra verkstedet. De ville vi skulle komme og se på det som var gjort for å vise hva som var feil. De hadde oppgradert programvaren i vogna, men først måtte alle feilkodene slettes. Nå fungerte vinterkoblingen. Det var en kobling som ikke satt som den skulle i alden. Trolig derfor den ikke virket. De hadde byttet vannpumpen som forhandler hadde satt inn i fjor. De hadde byttet den til en original med original kobling. Den forhandler hadde satt inn var uoriginal og det var laget en fuskekobling som elektronikken i vogna slet med. Det var satt opp en sikring på 6A på pumpen. Når feil pumpe med feil kobling gikk, brukte den langt mer enn 6A og derfor kuttet den strømmen. Resultat var at vi hele tiden måtte stenge og åpne kranene for å få vann fordi sikringen gikk. Etter at det ble satt inn riktig pumpe fungerte det fint og pumpen brukte 4A. Her er bilde av pumpen og koblingen forhandler hadde satt inn.

Nå var alt i orden med vogna men kjøleskapet ville fortsatt ikke gå på 12v når ikke bilen var påkoblet. Mekanikeren hos Namsen ble nyskjerrig på opplegget. Vi avtalte at han skulle ta inn vogna igjen neste dag. I mellomtiden kommuniserte han med fabrikken for å finne ut hva som kunne være galt med kjøleskapet. Tanken var jo at det skulle gå på 12v når bilen stod parkert på en parkeringsplass eller liknende og motoren var av. Også til fricamp selvsagt, men det driver ikke vi med. Han hadde også ordnet på det stygge skruehullet.

Vi fikk vogna med ut for å sove i og skulle inn igjen med den neste dag.

Ble litt venting neste dag også. Milvar lærte i fjor da han var bitteliten at når myggdøren er lukket så er det ikke lov å gå ut. Den regelen holdt han seg til i år også. Var bare å holde myggdøren igjen så lå han stille inne i vogna.

Mens vi ventet neste dag kom en annen kar for å hjelpe oss med denne feilmeldingen på SmartD panelet. Jeg tok bilder og noterte meg hvordan han ordnet dette. Det var veldig fort gjort å få dette opp å gå igjen. Fantastisk god hjelp å få. Forhandler visste ikke hvordan eller hvorfor dette ikke fungerte. Jeg er så glad det finnes så flinke folk som hos Namsen i Grong.

Etter at den fantastiske mekanikeren hadde fått tenkt litt og hatt vogna inne en times tid, så fungerte utrolig nok kjøleskapet også som det skulle. Vi er imponert! Det var ikke noe hokuspokus, så vi tenker at forhandler kunne klart å funnet utav det om de hadde engasjert seg litt. Kjøleskapet viste seg å ikke være tilkoblet. Noen på fabrikken hadde bare forlatt hele greia halvveis tilkoblet. Så når mekanikeren fikk koblet det til, fungerte det.

Vi er så glade. Hele vogna fungerer nå som den skal. Vi er svært takknemlige overfor Namsen Auto Grong som ga oss så god og rask hjelp. Fantastisk!!! Vi har slitt med disse problemene et helt år og det kjennes magisk at alt nå fungerer.

Da kjørte vi fra Grong. Nå kunne norgesferien starte. Vi stoppet på Storsand camping litt nord for Trondheim. Her har vi aldri vært før. Veldig smal bru å kjøre over. En kopi av gamle bybrua i Trondheim. Sjarmerende den, men som sagt trang.

Vi kom oss over og fant oss en plass. Det er kveld og tanken er bare å ta natta.

Men først må denne firbeinte karen få strekke litt på beina og han tobeinte får glane litt på campingdoningene 🙂

Sesongen er så vidt kommet i gang så campingen er slett ikke full. Veldig fin camping.

Nattevakt Milvar har lagt seg….. tilsynelatende. Tydelig at han tok dette alvorlig. Veldig trøtt på morgenen.

Når man kjører forbi ei vekt så må Arve oppå. I år satte vi ny rekord. Må vel gå over litt ang hva vi har i vogna. Greit å være lettest mulig, men er litt vanskelig når vi ennå har 250kg å gå på.

Neste stopp. Frognerstrand camping. Ikke fordi vi var ute etter campingopplevelser men fordi jeg skal trene hund hele helgen sammen med oppdretter og kullsøsken. Jeg gleder meg sykt til det.

Campingen har en haug av fastliggere. Ingen betjening. Bare en bom og en automat og masse mygg. Ikke noe trivelig sted syns vi. Kommer til å velge Sanngrund camping neste gang vi skal til dette området. På bildet under er bommen. En betaler i en automat inne i den gamle resepsjonsbygningen og får en tidsbegrenset kode til bommen.

Her er vi utenfor Skedsmohallen og trener. Har hatt ei super helg.

Så går turen til Omlistranda camping. Eller, vi hadde ei natt på Vøra camping, men der likte vi oss ikke. Omlistranda er en flott og meget velholdt camping. En haug av fastliggere, men de har laget små egne områder der den som reiser kan være, så vi føler det er fint å være der. Rene og pene sanitæranlegg. Her har en det bra!

Arve får god hjelp til å feste matten.

Vi fikk fin tomt med fin utsikt til vannet.

Vi gikk tur til Nevlunghavn flere ganger. Bildet ble tatt første turen vi gikk. Helt nydelig idyll.

Koselig nede ved båtene.

Norske jordbær er noe for seg selv. Nam…

Det var ingen varme under oppholdet vi hadde her. Nede i 12 grader på kveldene så vi krydde inn. Jeg er ingen stor camper når det kommer til å sitte ute og fryse om kveldene. På denne campingen er det null mygg.

Vi gikk tur til Helgeroa og spiste softis. Veldig koselig tur fra campingen og langs vannet. Der møtte vi også karen under her.

Her er veien ned til campingen. Bred og fin.

På Omlistranda camping er det nydelige solnedganger. Resten handler om hvor god fotograf en er…

Min kjære kaill, klarer ikke helt å ta livet med ro. Her har han funnet ut at han tror det er en liten lekkasje i sluken i dusjen. Det har kommet noen dråper rennende ut fra under dusjen. Så han plukker ut sluken, gjør den ren, fyller på tettestoff og skrur den sammen igjen. Da er det ingen dråper som kommer rennende resten av ferien.

En god vakthund hviler når han kan…

Vi var her ei uke. Det var kanskje 3 dager med sol. Selv i solen var det bare 16 grader og iskald vind. De fleste dagene kom det inn tåke, så solen forsvant.

Vi var på kveldstur til Nevlunghavn og spiste fisk &chips. Milvar var med inn og lå under bordet. Det smakte bra. Dette er en rett vi er vant med hjemmefra – her kostet det dobbelt så mye som hjemme.

Mens kjerringa gjør seg ferdig på badet på morgenen, har kaillen vært og handlet brød på campingbutikken. Han er tydeligvis sulten 😊

Vi gikk flere turer til Nevlunghavn. Vi fant en snarvei gjennom skogen så turen gikk fort. På vei ned til Nevlunghavn er det store åkre med gulrot og potet. Vi kom midt i tiden når de tar opp grønnsakene. Arve syns det er veldig kjekt å se på. Maskinelt hele opptaket.

Flott utsikt på alle måter her. Litt lenger enn der du ser veien nede på bildet ligger avkjøringen til Oddane Sand camping.

Etter å ha sett fra denne campingen på tv ble vi nyskjerring og la turen dit en dag. Det ble en stor skuffelse sånn campingmessig. Hele greia er en stor fastliggerlandsby. Kanskje plass til 2-3 reisende.

Lunsjtime, vafler har vært populær lunsjmat denne ferien. Smaker fortreffelig.

Veldig fint gress her. Godt å gå barfot og tydeligvis også godt å ligge på.

Her er vi på oppdagelsestur i skogen. Alltid gøy å se hvor vi havner. Mange hytter og stier.

Det var mange grå dager. Litt for mange etter min mening. Her er vi på tur til Stavern. Koselig sted. Milvar likte seg oppe på brua her og skulle absolutt gå der listene ligger på høyre side når vi gikk ned.

Campen vår.

Godgutten <3

Vi ble rett og slett lei 16 grader og tåke hver dag. Så vi kjørte opp til Lillehammer. Der var det nesten kokende varmt. 27-28grader hele tiden mens vi var der. Vi ligger på Lillehammer Turistsenter. Syns det er romsligere der og koser oss. Kjentfolk på plassen er også kjekt å ha.

Her gikk vi også tur. Her på kveldstur og Arve har oppdaget noe gromme greier. Blir litt glaning før vi kommer oss videre.

I Ingolstadt fikk vi et år et lite strandtelt med Audi logo. I år kom Arve på at han skulle sette det opp for å se hvordan det så ut. Så da stod det røde teltet der noen timer 🙂

Vi var på langtur en dag og gikk rundt hele byen. Da kom vi forbi denne flotte og svært velduftende busken. Jeg ble helt forelsket. Den luktet så godt. Så nå har jeg kjøpt meg to stk og plantet dem her hjemme.

En ettermiddag ble det tordenvær. Vi var ute på tur da dette stod på og kom klissvåte tilbake til campingen. Til denne flotte regnbuen. Har skjelden sett noe så flott! Skatten ligger i nabovogna 🙂

Mens regnjakken min tørker ligger Milvar og studerer livet ute gjennom myggdøren.

Været var så flott og vindstille at Arve dristet seg på å kjøre ut markisen. Men ikke uten å feste stormstropper i den. Det er voldsomt til vindfang i ei slik markise. Herlig med skygge i varmen.

Kjerringa dro på bytur for å kjøpe seg sko og kom tilbake kun med et svindyrt hundebånd 🙂

Det ble tur på Maihaugen. Veldig koselig sted å gå kveldstur syns vi. Milvar var veldig varm og var ikke sen om å gå uti for å bli litt våt.

Han skvatt voldsomt da denne andeflokken dukket opp bak han mens han var i vannet. Hoppet opp på land og satte seg for å glo på disse snålingene.

Det bakes gulrotkake i Omnia ovnen min. Kjøper bare en pose fra Toro, blander den og smører forma godt. Setter det på gassblusset. 10 min på full styrke og 20 min på laveste styrke (med underdel og lokk selvsagt), så ser den slik ut. Veldig lettvint. Skyller formen i lunkent vann med Zalo etterpå så er den like ren igjen.

Glasur må til. Også det en Toro pose, selv om jeg mistenker at det egentlig bare er melis og vaniljesukker i den posen. Men skitt au, da slipper jeg å måle opp. Dette smaker helt nydelig og anbefales virkelig.

Lagde kake fordi vi skulle få besøk. Marlèn (vår eldste datter) kom på besøk. Hun bor i nærheten. Veldig kjekt å få besøk. Her er vi på tur langs strandstien og har satt oss i et utkikkstårn.

Det ble noen pesende varme dager og vi prøvde så godt vi kunne å lage skygge til Milvar der det var litt trekk.

En varm tur på Maihaugen med gutta krutt.

Alt vann ble brukt til å bli våt i

Det ble middag og Arve bestilte også en liten softis. Vi lurer litt på hvordan en stor ser ut…

Da er det hjemreisedag. Grått på Lillehammer på morgenen.

Hjemme tar vi en litt spesiell parkering. Her er planer som skal utforskes i morgen.

Mens vi var på tur prøvde vi å få kjøpt oss et luft telt. Jeg var fast bestemt på å kjøpe et Kampa telt, de heter forøvrig Dometic nå. Men det var utsolgt over alt. Fabrikken klarte visst ikke å levere. Så en kveld på tur satte jeg meg ned og googlet. Fant telt på en campingbutikk i England og bestilte telt, pumpe og verandastenger. Hele greia kom tilsendt mens vi var på tur. Ble levert på døra etter 12 dager. Da vi kom hjem fikk vi lyst å teste det før vi parkerte vogna. Så da tok vi fatt på jobben.

Teltet er 3,25 m dypt, så spent på om det får plass på ei tomt sydpå, når vi en gang kommer oss dit

Det er myggnett i begge dørene (de helmørke feltene på sidene) og i vinduet ved siden av på denne siden.

Verandastengene er bare trykt nedi noen fester som sitter på de oppblåste støttene. Så kan en åpne vinduene og bare slippe ned plastvinduet eller rulle det på stanga.

Under her er det rullet på. Tenker at jeg vil skaffe meg myggvinduer som jeg kan feste med glidelås. De er å få kjøpt som ekstrautstyr.

Alt i alt veldig fornøyd med teltet. God pris ble det også når moms var betalt.

Romstort og veier sin vekt dette. 38,7kg i telt.

Dagen er fryktelig varm hjemme også. 30 gr i skyggen. Milvar og jeg lister oss ned mot stranda nedenfor huset vårt. Her må vi få kjølt oss ned.

Vi tar en dukkert. Herlig med kaldt og godt vann

Beste vannet å bade i er det hjemme. Klart og fint og helt rent.