Tempo 100

Tempo 100 merke på vogn

I Tyskland får en lov å kjøre i 100km/t med campingvogn om en på forhånd skaffer seg et Tempo 100 merke. Du har sikkert sett dette runde hvite merket som det står 100 på bakpå andre vogner eller busser.

Det finnes mange måter å skaffe seg merket på. Vi har gjort dette to ganger og syns at metoden vi har valgt er enkel og svært lite tidkrevende. En vil jo helst ikke bruke tid av ferien på å lete opp kontorer osv…… ikke vi i allefall :). Sist vi gjorde dette brukte vi totalt 30min fra vi svingte av motorveien til vi var utpå veien igjen.

Vi har skaffet oss merket i Danmark. Det er Applus bilsyn som deler ut merket i Danmark. De har stasjoner over hele landet og en får opp et kart over disse stasjonene så en selv kan velge hvor en ønsker å hente merket.

Det er selvsagt regler for å få dette merket. Reglene kan du lese om på nettsiden jeg linker til her hos Applus bilsyn (som biltilsynet i Danmark heter):

https://www.applusbilsyn.dk/tempo-100-camping-norge

Det er bare å klikke seg inn på siden. Fylle ut skjemaet og sende det inn. Så får du en mail som bekreftelse og kjører innom når du drar på ferie for å hente merket. Les nøye det som står på siden. Det er regler for tyngde på bilen i forhold til vogna, abs bremser på bil, støtdempere på vogn, alder på dekk og stabilisatorkobling. 

For å ha glede av dette skal ikke campingvognens tillatte totalvekt overstige trekkbilens egenvekt med inkl. 75kg. sjåfør Dette kontrolleres ikke  men er ditt ansvar som sjåfør.

Vi har hentet våre merker i Ishøj litt sør for Købehavn. Det er fryktelig kronglete  plassering på kontrollplassen der men begge gangene har vi gått det siste stykket så har kontrolløren kommet bort i gata og sjekket vogna, Der kan en betale med Visa, Kostet litt over 500kr da vi gjorde dette sist i 2012.

Send meg gjerne en mail om du lurer på noe som ikke står her. Jeg hjelper gjerne :). God tur og kjør pent 🙂 

Og husk, dette gjelder bare i Tyskland. Skal du f.eks til Frankrike eller Sveits sa han mannen på Applus at vi måtte teipe over merket for der forstår de det ikke og tror det er spesielle regler for vogna og at den ikke har lov å kjøre fortere enn 100km/t om en har merket på 🙂

© 2020 caravanliv . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.