Vinter 2011-2012

Velkommen til vinterbloggen min

Ny vintersesong er i gang. Vogna har endelig kommet på plass og jeg skal som i fjor skrive litt hver gang vi er i vogna. 

Vogna endelig på plass på Halsetløkka 🙂

onsdag 19. oktober 2011

Endelig er vogna på plass på Halsetløkka. I dag var det kjempeopplegg. Stod opp før hanegal og kjørte hjemmefra kvart på sju. Fremme på Melhus kl. 0930 og fikk utført fuktkontroll av vogna før vi fortsatte til campingen. Fikk vogna på plass etter litt strev. Har regnet mye og gresset var klissvått. Vi bruker å sette den på lange brede planker men de ville bare gli i gresset. Men min kreative bedre halvdel er jo ikke odelsgutt for ingenting …he he…. Har vel kava i gjørma før, så det ble til slutt :-). Etterpå kjørte vi til Kristiansund og Arve rakk akkurat innsjekk på Heliport for utreise til Njord. Litt stress, men nå kan i allefall bare snøen komme 🙂

Lørdag 10. desember 2011

Bytte av bil har i dag kostet oss mange timer med arbeid for å tilpasse vår skiboks (Skiguard 850). Vi trodde først at det var bare å tre inni stativet og så tilpasse skiboksen på railsen. Men så enkelt var det ikke 🙂

Railsen viser seg å ha spor slik at skiboksen bare kan stå på en bestemt plass. Taket er jo mye mindre på denne bilen enn gammelbilen vår. I tillegg er det mye å ta hensyn til. Det ene er at festene bare kan stå på en plass. Det andre er at bilen har ei haifinne (antenne) bak på taket som det må lages hull i boksen for å få plass til. Det tredje er at vi må ta hensyn til bakluka så den ikke kræsjer i takboksen.

Først flytter vi festene på takboksen. Før stod de helt fremme i hver grop, nå må det bores nye hull så vi får festet takstativet helt bak i hver grop før vi setter på dekslene som dekker gropene. Ble litt jobbing utav dette. Vi måtte tre turer opp på taket med boksen før alt stemte. Hullet for antennen (som fantes orginalt bakpå boksen) måtte vi utvide, men til slutt så ble alt helt fint 🙂

Over, haifinnen (antennen på taket)  som må få plass i skiboksen.

Over: Her ser dere dekselet der stengene går under boksen foran og bak. På dette bildet har vi snudd det bakerste slik at hullet er bakerst på kanalen (brukte det fremme på kanalen for forrige bil).

Det var mye tenking og måling før alt ble slik at det passet.

Men til slutt kom den på plass på bilen og haifinnen passet i hullet under boksen.

Så nå er skiene på plass og vi håper det ikke er lenge før vi kan bruke dem også 🙂

fredag 20. januar 2012

Endelig ei helg på Oppdal

Det er et travelt liv med 4 tenåringer i hus og en mann som jobber offshore. I helgene er det hele tiden noe som foregår. Denne helga var for lenge siden avsatt til Oppdalstur. Så vi SKULLE til Oppdal – uansett hva. 

Og selvfølgelig kom det noe i veien denne helga også. Arve kom seg ikke hjem fra jobb. Han gikk på fri tirsdag men er på jobb ennå. Så siden ungene var så gira på denne helga så pakket vi og dro selv om pappa var på jobb.

Og siden vi ikke hadde vært her oppe siden i høst, så fikk vi oss litt av en måkejobb da vi kom frem. Vi valgte å kjøre innom Peppes og ta med en Pizza som vi spiste før vi startet måkingen. 

Kjekt å ha Trond på 16 som hjelp da. Vi brukte et par timer og så var det meste i orden ang snø. Men det var dels veldig tung og isete snø. På telttaket var det så kompakt at jeg måtte løfte innvendig mens Trond skuffet det av fra vogntaket. Men vi kom da i mål. 

Da vi var ferdig så tenkte jeg at nå må været ha blitt litt mildere. Det var jo minus 10 da vi kom frem. Men da jeg skulle sjekke utetempen viste den minus 18. Vi var nok god og varm av måkingen alle sammen 🙂

lørdag 21. januar 2012

Litt vind men herlig lørdag

Da det ble lyst lørdag så fant vi ut at måkinga vår fikk holde for denne helga :-). 

I dag er det bare minus 5 grader. Det blåste mye og vi var veldig i tvil om vi skulle innta alpinanlegget. Vi hadde imidlertid avtale med fetteren fra Trondheim om at vi skulle ut på ski, så da fikk vi bare gjennomføre fant vi ut :-). Vi kledde oss godt og med balaklavanen helt opp i brillene så ble det ikke så kaldt som vi hadde fryktet heller.

Vi hadde en super dag i bakken. Jeg er kjempeheldig som får være med disse kjekke ungdommene å renne på ski. Vi nyter snøen, føret, farta og det som er gøy sammen 🙂

Etterpå koste vi oss med middag i vogna før vi kjente at vind og en lang dag i bakken hadde gjort at John Blund kom raskt 🙂

søndag 22. januar 2012

En egen stemning når alle måker og sola skinner

Det er en egen stemning på campingen når sola kommer etter et snøfall og alle skal ut og måke. En hører spader og småprating over alt. Veldig koselig 🙂

Det er litt tidlig på året for å nyte sola ennå, men bildet over viser at det  ikke er lenge før en kan kose seg i solkroken utenfor vogna.

Nå ser vi frem til nest helg. For han som er ute på jobb er fast bestemt på at han skal på ski til neste helg 🙂

påan igjen…..    

fredag 27. januar 2012

Påan igjen med vannlekkasje i toalettet. Noe blir feil ved nedtapping.  Må jo si midt oppi dette at vogna funker supert. Vannet som lekker renner inn på dogulvet og rett i sluken. Så ikke noe vann utover gulvet i vogna i allefall. 

Jeg merket det forrige helg, at det lak vann inn på badegulvet, men siden jeg ikke er noe god på dette, bare tappet jeg ned vogna og overlot det til min mer tekniske bedre halvdel denne helgen 🙂

På bildet er toalettet skrudd av og snudd på hodet. Inni er det en del slanger og koblinger. Nå har Arve satt slangeklemmer på alle koblingene (flere av dem var lekk/delvis glidd av) og vi har innført litt endring i rutinene ved nedtappingen, så får tiden vise om det hjelper :-). Endringene går ut på å tappe ned vogna først, blåse i kranene med både varm og kald krane åpen og til slutt kjøre pumpa ute på toalettet. Det siste har vi ikke gjort tidligere. Så får vi se neste helg om det fungerer. Fungerer det ikke så må vi lage oss ei egen nedtapping/avtapping i toalettåpningen utvendig.


kke alle bryr seg så mye om at pappa skrur på doen. Tv er viktigst fredagskveldene 🙂

En strålende dag i oppdal skisenter

lørdag 28. januar 2012

Vi våkner lørdag til flott vær og minus 5 grader. Herlig, vi skal ut på ski. Vi voksne nyter stundene i bakkene sammen med ungene. Det er jo bare de to yngste som vil være med nå. De to eldste er hjemme sammen med hunden.

Vi elsker å ta heisene innover fjellet og ikke bare renne i bakkene. På bildet over har vi tatt heisen til topps i Vangslia, rent ned i Ådalen, tatt Tverrheisen over til Stølen og så fjellheisen opp på toppen. Her er det fantastisk utsikt mot Dovrefjell.

Det er mye utforkjøring på disse turene og en kan bli ganske så mør i lårene. Syrefaktoren blir høy etterhvert :-). Like etter at dette bildet ble tatt så hadde jeg et stjernefall, dro med meg Elida og fant ut da vi stanset (for vi virvlet et stykke før vi stoppet) at jeg hadde glemt noe grunnleggende før vi startet skituren. 

Jeg hadde glemt å stille om vekta på bindingene mine, så skiene løste ikke ut. Resultat – skikkelig vridning i kneet. Vondt ja. Men jeg fullførte dagen i bakken. Rente halvannen time til og klarte knapt å gå etterpå. Aner ikke hvordan dette ender. Håper det bare er ei vridning og ikke noe som er ødelagt. Regner med det blir hjelp å få på jobben mandag 🙂

Kos på vintercamping

lørdag 4. februar 2012

Det finnes knapt noe som kan måle seg med kosen på vintercamping. Med snøfallet og ned mot minus 17gr på kvelden, er vinteren komplett. Inne har vi det godt og varmt. Koser oss med tv, strikking og god mat. Tar en en tur ut, lyser det i vognene rundt oss og stemningen er stille og magisk. Vi har kjempehyggelige naboer og gleder oss til hver helg vi møter dem 🙂

Ojj……glemte shoppingtur resultatet

lørdag 4. februar 2012

Jeg glemte jo helt resultatet etter shoppingturen vår lørdag. Elida fant ny jakke og ble jo riktig så fin. Vi er litt glad i disse shoppingturene på Oppdal. Sportsbutikkene her har alltid så mye mer spennende klær enn hjemme. Denne gangen var vi heldig og fant jakke som var satt kraftig ned i pris. Som regel er det både 6 og 7 tusen for dem.

Søndag og snømåking før hjemreise

søndag 5. februar 2012

Etter ei god natt og en formiddag med skirenn på tv, jada – lat denne helga, så er det tid for å få av snøen på taket av vogna før vi reiser hjem. Vanligvis er dette en jobb som går raskt og greit. Etter ei helg med varme i vogna bruker snøen å smelte nederst mot taket av vogna. Vi bruker en vaskekost med gummikant og skyver bare snøen av taket. Den bruker å gli på et lag med sørpe underst. Men ikke i dag. Jeg tror nok det har vært så kaldt at dette ikke har skjedd denne helgen. Nederst mot taket ligger derimot et lag med solid is. 5-10 cm. Er jo fristende å si at vogna er så godt isolert at det er derfor isen ikke har smeltet, men jeg tror det er å servere ei løgn :-). Arve er imidlertid fast bestemt på å få isen av og velger å plukke av hele taket. Det tar sin tid men han mener at om han ikke gjør det så vil islaget bygge seg opp. 

Som dere ser av bildet så smelter det jo en del og dette renner  nedover fronten på vogna. Vi kunne jo ha montert på ei ismarkise men jeg liker dem ikke. De ser ikke bra ut i det hele tatt. Naboene våre bruker det heller ikke. Jeg ser på det som ei ekstra belastning på vogna da disse vil bygge opp en masse is oppe på markisen.

bytte vogn da kanskje….

fredag 10. februar 2012

I går hadde vi en småspennende dag. Lurer på å bytte vogn, så vi var hos en caravanforhandler og tok en titt.

Nå venter vi spent på tilbakemelding 🙂

Da er det bare formalitetene igjen

onsdag 22. februar 2012

Da er det bare det skriftlige som gjenstår så er vognbyttet i boks.

Vi har måkt ut ei vogn på fjellet tidligere, så det er ikke aktuelt å gjøre en gang til. Derfor blir avtalen nå å bytte inn vogna vår i april/mai, så nyvogna må vi vente med å ta i bruk til da.

Det er snakk om en overligger fra 2009, ubrukt. Diamant GDL. Så blir det en halvmeter mindre å å sloss med å få på plass i Italia :-), samtidig som vi kan leve med plassen inne på vinteren, tror vi. Det er jo stadig færre barn som vil være med på ferie 🙂

Vektproblematikken er en viktig faktor i vognbyttet. Denne vogna har orginalt 1900kg som totalvekt. Denne vil bli økt til 2100kg før vi overtar den. Da har vi på papiret 460kg lastevekt, så vil tiden vise hva den faktiske vekta er 🙂

Å starte dagen tidlig er aldri dumt 

fredag 24. februar 2012

Klok av erfaringer så satte jeg betingelsen at skulle vi i alpinbakken i dag, så fikk tenåringene jaggu stå opp så vi kom oss dit til det åpnet. Av erfaring vet jeg at kaoset er mer en komplett når klokka er 11-1130 og alle skal på ski. Derfor ble klokka satt på ringing kl.08 dag. Vi kjørte til bakken til klokka 10 og da var det greit med parkeringsplasser og køfritt i heisene. 

Dagen startet veldig grå, men kom seg virkelig. Det var skikkelig påskestemning midt på dagen med sol og varmegrader. Nattens 10cm med snø lagde flott føre i bakken. En fantastisk herlig dag har vi hatt. Jeg kjenner meg heldig som får lov å stå på ski sammen med tenåringene våre. Jeg nyter hvert minutt med lek og moro i bakkene 🙂

I morgen arrangeres Skieneren på Oppdal. Da skal vi til sentrum og heie inn tantabarna mine som begge skal gå 4 mil på ski 🙂

Skieneren på oppdal (42 km skirenn) og besøk i vogna av herlige deltakere

lørdag 25. februar 2012

I dag har vi vært inne i Oppdal sentrum og heiet tantebarn i mål etter 42km på ski. Det var en småkald opplevelse å vente på at de skulle komme i mål men veldig gøy. 1200 deltakere gjorde at det hele tiden strømmet løpere mot mål. På bildet over er tantebarna mine i ytterkantene og kamerater i midten. Etterpå kom de på besøk i vogna. Da ringte vi Peppes og koste oss med Pizza og underholdende prat om dagens opplevelser underveis i skisporet. Sure mannfolk som ble forbigått av unge damer, mannen med ljåen på toppen av en bakke (som viste seg å være en fotograf) og at Vidar ikke kom til å få sove i natt etter at en av Kines venninner hadde slått han 🙂

Så ble synderen avslørt – endelig

lørdag 24. mars 2012

I år har vi slitt litt med at det har vært lekkasje på vannslangene under toalettet i vogna. Forskjellige ting har vært prøvd. Slangeklemmer har vært satt på, nye nedtappingsrutiner har vært prøvd (tross at de vi har hatt har fungert i årevis). Ikke noe av dette har gitt noe langvarig problemløsning. I dag var Arve lei tullet og gikk på saken med stor iver. Det endte opp med at han fant denne syndebukken. Et besøk hos rørlegger på Oppdal ga resultat i en maken av kobber. Nå håper vi at vi slipper mer vanntull. Det fungerte iallefall fint resten av denne helga 🙂

Deilig søndag som ga litt forsmak på påsken – håper vi 🙂

søndag 25. mars 2012

Det har vært ei grå helg, men søndagen ble det fint vær. Deilig sol som varmet godt og svært lite vind. Stoler ble funnet frem, og sammen med solbriller og strikketøy ble det ei koselig stund i solveggen.

Snøen har minket kraftig siden vi var her sist. I bakkene er det nesten slush å kjøre på, så vi droppet det. Håper det kan bli litt minusgrader til påske så en kan få litt feste igjen.

Arve er opptatt av at han skal ha vogna med hjem i påsken og måkte derfor frem kabelen i dag. Det er vel bortkastet å si at han håper at det ikke fryser på mer 🙂

Mer enn klar for litt påske på fjellet 🙂    

tirsdag 3. april 2012

Å være tenåringsmamma gir meg noen ganger ei slitsom samvittighet. Når en har en gutt som studerer i Trondheim og når han endelig kommer hjem på ferie, så blir det liksom helt feil å stikke av på påsketur til Oppdal. Derfor (til tross for at både Arve og jeg har fri hele påska) har vi i år valgt å dele det litt opp. Vi har vært hjemme palmehelga og starten av påskeuka og reiser til Oppdal i dag på tirsdag. Hjemme er det et forrykende snøvær. Det har snøødd noe helt sinnsykt de siste to døgn. Da vi dro hjemmefra var det 40cm nysnø. Helt sjokkerende i april. Og vi som ikke har hatt snø omtrent i vinter. Noen jubler jo da og det er Trond som endelig får ut og brøyte med traktoren 🙂

Nå håper vi bare det blir litt bedre når vi kommer til Oppdal. Først skal vi innom i Trondheim og feire litt bursdag hos Kine (tantebarnet mitt som ble 24 for noen dager siden). Straks vi når trøndelag blir det bedring i været og på vei inn til Trondheim så ser det slett ikke verst ut 🙂

Jeg bare MÅTTE innom hos Møller i Trondheim og kjøpe t-skjorte til Arve med : « du må beise sjarken eller så søkk han » på :-))

Buvika utenfor Trondheim

Is og deilig solskinn

fredag 6. april 2012

Nå har vi hatt et par grå dager på Oppdal med snøvær. Disse dagene har vi bare slappet av, gått lange turer og kosa oss med god mat.

I dag våknet vi til solskinn og ikke så rent lite irritasjon fra vognas yngste garde. Isen bakpå vogna smelter og drypper. Når vi ligger med hodet mot denne veggen så blir dette enormt irriterende å høre på. Jeg måtte derfor bak vogna og se på elendigheta. Og det var da ei bra samling med is…he he….. Veldig lett å plukke av etter litt solskinn, så nå er alt borte og taket måkt 🙂

I dag har vi vært i alpinbakken og kosa oss i sola. Jeg sliter ennå med kneet mitt etter fallet i januar, så Elida og jeg kosa oss i bakken mens Trond og Arve dro på turer innover i fjellet. Det er helt sinnsykt med kaos i Vangslia i påska. Vi har lært og kom dit litt etter klokka 10 og fikk greit parkeringsplass. Men du verden for et kaos det var da vi skulle hjem. Biler stod langs veien nesten helt ned til riksveien (og dit er det langt og bratt)

Her er bilder fra morgenstunden mens vi gjør oss klar med ski.


Parkeringsplassen nedenfor oss er helt tom enda :-). Herlig på Oppdal dager som dette!

Det beste er når vi kommer til vogna igjen og finner frem stolene ute. Småprater med naboen mens ettermiddagssolen steiker god og varm. Livet er herlig slike dager :-). Blir slått mang ei skrøne blant trøndere i slike stunder :-))

Vintersesongen er over for vår del    

lørdag 14. april 2012

Vi fikk jo ikke med oss vogna hjem i påska pga alt snøfallet. Nå har det smeltet en del snø både hjemme og her på Oppdal. Vi har faktisk like mye snø hjemme som det du ser på bildet her. Helt utrolig.

I dag er det lørdag. Ungene og hunden sov da vi tok 0650 ferga og startet turen til Oppdal. Vi hadde en stopp på Sunndal (en halvtimes tid) og var fremme på Oppdal kl. 1000. Der møtte vi naboen (ved sin Hacienda) som var ute i samme ærend som oss. Etter å ha tatt ned teltet var det kabelen som nok en gang måtte måkes frem. Snøen er porøs og fin så det var ikke noe problem å få løs kabelen når Arve fant den under snøen. Det er en god del tele i jorden så de nederste treplankene som vogna stod på måtte slites ut med spett. 

Vogna kom fri samtidig som naboens. Pokker at jeg ikke kom på å ta et bilde av dette showet :-).

Da vi startet på hjemturen tok jeg bilde fra bilen ved Vangslia alpinanlegg. Og som dere ser så er det bra skiføre ennå der oppe :-). Nesten så jeg fikk lyst en siste tur i bakken for denne sesongen, men skiboksen er tatt av bilen og skiene ligger hjemme. Nå er det sommersesongen som står for tur. Vogna skal hjem for å bli tømt og vasket. Uti mai når Arve går på fri så skal vi til forhandler i Ålesund og bytte den i annen vogn :-). Ønsker dere en fin vår <3

Tømming av vogn

lørdag 21. april 2012

Å tømme vogna for innhold er slett ikke det som er mest morsomt å gjøre her i verden. Men med lydbok på øret så får jeg jobben gjort :-). Det ser litt rotete ut på bildet men jeg har noen riktig gode hjelpere utenfor døren som bærer og bærer ut av vogna. Det er nok adskillig kilo som bæres ut. Det er nok en god del inni her nå som aldri bruker å være med på ferie. Litt sånn vinterstæsj . To tv tunere blant annet og tv. Vi har sluttet å ta med tven på ferie. Den blir ikke brukt. Når vi kjører til Italia har vi lange dager i bilen og når kveldene kommer er vi trøtte og slitne. Da føles det bedre å gå seg en liten tur rundt campingen enn å sette seg foran en tv. Når vi er fremme i Italia er det jo gjerne kveldslivet på campingen som dyrkes. Enten en god prat utenfor ei vogn sammen med venner  eller en rusletur i sentrum av campingen for å shoppe, ta ei øl eller spise en bedre middag. Foran en tv er det ingen som har tanker om å sette seg 🙂

Jeg skal en tur på loftet og finne frem sengeteppene som hører til vogna når jeg har fått vasket den og da vil det vel straks se litt koseligere ut her 🙂

Det føles pussig når alt er tømt. Vi har jo bodd her noen år. Kjøpte jo vogna i 2008. Når vi nå bytter den inn får vi i innbytte igjen 100 000 mindre enn det vi kjøpte den for. Den har kostet oss 25 000 i året og da har vi brukt den både sommer og vinter. En billig feriebolig 🙂

Nå er det bare vaskingen som gjenstår, så skal den kjøres til forhandler når Arve går på fri – eller er hjemme på avspasering. Akkurat nå er han på Valhall sør for Ekofisk, så langt sør som ved Jylland i Danmark 🙂