Vinter 2013-2014

Forberedelser til ditt og datt 🙂

mandag 23. september 2013

Heisann

Da har vi så smått tenkt på litt caravanliv igjen. Vi bor jo i fjæresteinene på ei øy og kjenner ikke for å dra vogna på helgeturer på sommeren. Vi nyter livet her vi bor.

I dag har jeg dradd vogna (med bilen selvsagt 🙂  ) opp fra plassen der den bruker å stå ved huset vårt mens Arve hentet en gammel BMW felg han hadde liggende på låven. Planen, tja……du kan jo gjette 🙂

Her måles det innpress. Han har en plan min kjære bedre halvdel. Planen går ut på å ikke stå uten reservehjul neste gang vi punkterer i Italia eller andre steder. Han har en teori om at den BMW felgen (som forøvrig har vært brukt på en Opel Rekord en gang i tiden) skal passe på vogna. Øyemålet til den gamle bilmekanikeren var ikke så ille. Felgen passer den. Det er 2 mm i forskjell på innpress, så det går fint.

Da er planen at vi til våren skal sette dekket vi kjøpte av italieneren i sommer over på denne felgen. Jeg har ikke helt bestemt meg ennå om jeg skal kjøpe 4 nye dekk til vogna eller om jeg bare skal bestille et nytt dekk for å erstatte det som eksploderte. Får se hva jeg finner på til våren :). Dekkene på vogna var jo nye i fjor. 

Jeg må bare legge ved dette bildet (over) Det er morsomt å se hvor synet bedrar en. Felgene er like store men synet lurer deg når den ene står uten dekk 🙂

Arve har i dag laget feste til reservehjulet under vogna. Dette skal dere få se etterhvert.

I morgen blir det tur til Oppdal for å rigge på plass vogna for vinteren 🙂

Halsetløkka camping og klar for vinter

tirsdag 24. september 2013

Så er dagen kommet som jeg både gleder og gruer for hver høst. Gleder meg fordi vogna skal på plass på Oppdal og gruer meg fordi det som regel blir en lang og slitsom dag. I dag startet vi hjemmefra med å ta ferga kl 0800. Så kjørte vi til Hjelset utenfor Molde. Der er en Kabe forhandler. Fukttest av vogna ble tatt. Det er viktig for å opprettholde fuktgarantien på 5 år. Vogna vår er en 09 model men ble ikke registrert første gang før i 2012 og har derfor enda 4 år igjen av garantien om vi passer på å ta fukttest. 

Arve er ivrig på at jeg må øve på å kjøre med vogna. Så jeg har kjørt mesteparten av turen oppover. Jeg feiga ut på ei fryktelig smal bru på Sunndal men kjørte både før og etter brua. Neste gang skal jeg prøve å kjøre over også …… tror jeg……..den er pokker så smal.

Vel fremme på Halsetløkka fikk jeg lirka vogna inn på vaskeplassen. Den er mildt sagt lortåt etter kjøreturen på våt vei. Så den fikk seg en vask med såpe og vann får vi kjørte den på plass.

Det tar sin tid å få på plass teltet. Plasseier kom med treplatten vår som han bruker å oppbevare på sommeren for oss. Veldig praktisk.

Han som driver campingen har stengt plassen for reisende. Vi som er her har fått egen åpningsmulighet for bommen. Det gror opp med spikertelt. Her er naboen vår i full gang med å bygge nytt. Det er moderne å bygge tak over vogna også her.

Da begynner vi å nærme oss ferdig for i dag. Skal stille inn parabolen nå, så skal vi kjøre hjem igjen. Må jo på jobben i morgen også 🙂

Om du lurer på hvordan vi fester teltet så bruker vi spikrer som vi slår inn og bøyer og trer strikken på innsiden inn på. Utvendig bruker vi plugger der kanten når gressen ( i front) og spikrer fast resten av kanten til treverket.

Teltet vårt ble nå satt opp for 6.gang. Det er et Ventura telt og er like helt, men glidelåsen har vi slurva med å smøre så den holder på å gå adundas. Får smøre den opp og håpe den holder denne vinteren også.

Høstferie hjemme

søndag 13. oktober 2013

I dag er siste dag av høstferien. Jeg har hatt fri hele denne uken sammen med ungene. Arve kom hjem fra jobb onsdag og skal ha 4 uker fri. Vi (Arve og jeg) hadde vel planer om å dra til Oppdal, men der fikk vi motstand gitt. Ungene ville være hjemme. De hadde masse ting de ville ha ordnet her hjemme og hadde slett ikke lyst å dra til vogna.

Været var litt ruskete først i uka men fra torsdag har vi hatt strålende sol og ganske så varmt ute. 

Her er Imber og jeg på tur i ruskeværet. Jeg har hatt hund siden jeg var 15 år og koser meg ute selv om det regner. Jeg syns faktisk det er deilig 🙂


Men det var da Arve kom hjem det ble finvær og fart i utesakene. Første som ble gjort var å skifte bremseskiver , klosser og lager på bilen min (eller det jeg kaller bilen min fordi det er jeg som bruker den mest ). Trond var ivrig på å lære. Han har jo kjøpt seg en maken bil og ønsker å kunne skru selv. Så her er han i full gang med å sette på nye bremseklosser, skiver og lager – med litt hjelp fra pappa :

Vi har en stor og tung klebersteinsovn inne på stua. Den er helt fantastisk når det gjelder å lage varme på kalde dager. Den må imidlertid feies av og til. Her er lokket tatt av og asken/delvis sot, puffes nedover så det kan taes ut gjennom luka. Ble ei heil bøtte med aske som lå inne i ovnen faktisk 🙂

Og så må en jo sørge for den eldre generasjonen også. Her er det bestemor som får vedlageret fylt opp. Trond og fetteren Vidar er ivrige hjelpere 🙂

Her er min nye duppeditt :). Denne ble koblet til Q7en og vi leste av feilkoder, eller vi fant bare en da 🙂 Arve har byttet kupeviften og derfor koblet jeg meg på og slettet feilkoden som lå inne etter den gamle viften. Nå funker det som det skal 🙂 Morsom dings som både leser feilkoden og viser deg hva koden betyr.

Ferdigheklede nye kjøkkengardiner ble ikke så verst. Men som du ser er været supert så inne må vi være en annen dag 🙂

Et stykk punktert traktordekk ble det også i løpet av høstferien. Arve skrudde av dekket og satte meg til å sette på kroken på bilen. Ja vi har ikke sånn fancy krok som kjøres ut, så her må en ned på kne og frem med skrujernet. Min kjære er voldsom på å pushe meg på ting jeg ikke kan etter at jeg tok BE lappen og det godtaes ikke at jeg har lappen og ikke forstår meg på å sette på kroken på bilen. Så da fikk jeg tork skrujernet i hånden og vær så god å sette på kroken selv. Tok litt bilder under veis jeg. Må jo ha bevis på at jeg fiksa det 🙂

Før jeg startet så det slik ut 🙂

Her er brønnen med utstyret inne i bilen. Jeg har jo fått dette forklart en gang. Hmmmm…… Jeg håper jeg aldri punkterer med denne bilen. Sjekk det reservehjulet da – oppblåsbart – made for ladies 🙂

Da har jeg skrudd av dekselet og tatt det av. Funnet frem kroken og funnet hullet den skal opp i. Da er det bare å finne frem musklene og kyle den inn der. Den er innmari tung syns jeg – altså made for ladies 🙂

Hullet og kontakten

Da har jeg fått trykka den på plass og låst. Tatt ut nøkkelen ute til høyre på den vrideren og satt på et deksel der istede.

Men, vi skal jo ikke kjøre vogn. Det er en liten henger som skal kobles på og denne har ikke 13 pols kontakt, så jeg må sette på en overgang. Denne :

Da skal alt være klart for å hekte på hengeren 🙂

Da er det bare for kaillen å kjøre til verkstedet for å ordnet dekket 🙂

Tronds felger har også blitt ordnet denne uken. Vinterfelgene som fulgte med bilen hans så helt forferdelig ut. Ikke bare var de møkkete med de flasset også. Så her har det blitt vasket, pusset og nå sist lakkert. Her er bildet før jobben startet – like etter at han hadde kjøpt bilen sin. Vi var ganske så sjokkert da selger kom med vinterdekkene og de ikke så ut som de noen gang hadde sett vann


Nylakkerte felger. Noen strøk fra pappa etter at gutten selv hadde pusset dem så ser de straks bedre ut 🙂

Endelig ble det en tur på vintercamping 🙂

søndag 12. januar 2014

Endelig ble det tur på vintercamping på oss. Det er travle helger med tenåringer og vi voksne som begge jobber på helg. Denne helga var det bare Elida som var med oss. Trond var på russetreff på Bjorli. Vi må vel bare innse at han også har blitt selvstendig :).

Elida hadde spart lenge og derfor var det gøy å kunne overraske henne med en tur på Ekjøp på Oppdal for å kjøpe ny Macbook Air som hun har ønsket seg lenge. I vogna var alt i orden da vi kom dit.  Det er veldig lite snø på Oppdal men det er tydelig at det har vært blankis før det kom en 5 cm snø denne helgen.

Lørdag morgen våkner vi til soloppgang. Sola ligger lavt nå og den kommer seg ikke over fjellkjeden ved campingen så det er bare så vidt det er litt sol midt på dagen. Morgentemp var minus 15gr og det var rent så friskt å ta på badeskoene for å gå til sanitæranlegget for en dusj. Jeg er litt sta så jeg gidder ikke ha på vintersko for å gå og dusje, så da ble det litt røde og nummne tær istede 🙂

I fjor satte vi parabolen på en stang borte hos naboen (da var ikke naboen der om vinteren). Vi gjorde det samme nå i høst men nå funker ingenting. Trolig er vogna hans eller parabolen som står over vår i veien for ett eller annet. Så vi må derfor finne ei annen løsning på tv greiene. Må tenke litt på saken tror jeg.

Skiføre var det dårlig med i helga. Snøkanonene går som gale i alle tre hovedanleggene. Så derfor ingen grunn til å dra i bakken lørdag eller søndag. For meg ser det ut som de kanonene bare lager store skyer men i følge nettsiden til skianlegget så lager de snø tilsvarende 120 lastebil lass i timen 🙂 .  Bildet er tatt nedenfor Stølen like ved campingen.

Søndag våkner vi til minus 18gr. Herlig vær ute og vi klarer å sove til kl.1030 – en sover godt i ei campingvogn. Våknet av at hunden begynte å bli litt utålmodig 🙂

Arve har bursdag i dag – 48 år og fortsatt like kjekk og sprek :). Det ble en lang frokost og deilig tur ut i solskinn og minus 18 gr før vi spiste napoleonskake. Jeg må bare vise deg teen som vi elsker. Den kjøpte vi i Tyskland i sommer og er verdens beste te – bare prøv om du er innom i Tyskland og får kjøpt den 🙂

Og naboen vår er fortsatt like flink å sette opp vintertelt  🙂

Herlige dager i litt vinterland 🙂

tirsdag 18. februar 2014

Da har vi hatt noen dager vinterferie 🙂 Arve og jeg har fortsatt fri men husets 18-åring skal på jobb i morgen (ekstrajobb i skoleferien) og derfor valgte vi å ta de siste feriedagene hjemme.

Vi dro til Oppdal fredag på Valentinsdagen. Valentinsdagen er vel ikke det min generasjon er mest opptatt av. Ikke noe blomster eller hjerter nei, men jeg fikk meg ny bil …….så det kan en vel ikke klage på 🙂 Ikke hentet den ennå, men det skal bli etterhvert 🙂

Lørdag var det skikkelig blåsbort dag på Oppdal. Vi tenkte å dra i bakken. Kom så langt at vi hadde kjørt dit og holdt på å ta på skoene – så kom naboen på parkeringen og sa heisene ikke gikk pga for mye vind. Og vind var det sannelig. Det blåste så jeg nesten ikke klarte å holde døra på bilen. Elida og Arve fant ly under noen kabeltromler for å bytte sko (før vi fikk beskjed om at heisene ikke gikk)

Imber er rolig og klar til å slappe av og sove i bilen , men vi måtte bare kjøre tilbake til vogna og se OL istede…….mens vinden fikk snøen til å fyke så vi nesten ikke så nabovogna i perioder 🙂

Men lørdagen ble flott. Det er lite snø på Oppdal men i bakken ligger masse kunstsnø og det er pudderføre. Vi koser oss enormt på ski denne dagen.

Sola var ikke fremme hele tiden, men det hadde ikke så mye å si. Med flere plussgrader ble det påskestemning når sola kom.

Søndagen var det heller ikke noe supervær og med tenåringer i vogna så kan det fort blir kjedelig. Så da må en jo finne noen å plage. Her er det Elida som får gjennomgå

Imber begynte å lage et voldsomt styr natt til tirsdag. Han er veldig stresset over noe. Vi klarer ikke å finne ut hva. Arve tar han med ut en tur. Det er en røykvarsler som piper et sted på campingen og i revgårdene er det masse bjeffing og bråk, men ingenting av dette får vi gjort noe med. Imber stresser rundt og det grenser til det komiske når han i panikken hopper opp i senga til Trond for å søke trøst 🙂

Må bare legge til at Imber er 8 år og aldri har ligget i verken senger eller sofa. Han roer seg ned etterhvert uten at vi finner ut hva som var problemet.

Tirsdag skal vi reise hjem, Været er fantastisk men ingen vil være med i bakken på ski. Gutta og Elida vil se på OL og det viser seg jo å være innertier. To gull og et sølv gjør dagen super 🙂 Etterpå går vi tur med Imber og nyter det herlige været. Ikke mye snø på Oppdal men flott i Stølen.

Kosehelg med hele gjengen 🙂

søndag 2. mars 2014

Det har vært ei for oss vannvittig travel uke. Vi bor jo på landet og er vant med å ta livet med ro. Onsdag ettermiddag kjører vi mot Oslo for å hente nybilen. Overnatter på Hafjell og fortsetter turen torsdag. Kl.1000 er vi på plass for å bytte inn bil og  hente bilen vi har kjøpt. Herlig følelse å kjøre hjemover med ny bil 🙂 Vi kommer hjem kl. 2300 torsdag kveld. Fredag morgen er Arve i full gang med å vaske bil  – han er nå seg selv lik 🙂

Senere utpå fredagen, når ungene er ferdig på skolen kjører vi til Oppdal. Vegard (eldstemann) skal gå skirenn og vi skal være heiagjeng. Vegard og Marlen kjører til vogna fra Trondheim. Det er herlig å ha hele gjengen samlet i vogna :). De begynner å bli voksne så dette er for oss et skjeldent syn 🙂

Snømangel er vel det som preger vintersport stedet Oppdal for tiden. Det hjelper lite med all verdens snøkanoner når det ikke finnes minusgrader. Det er bare noen få traseer som er åpen i bakken. Vegard skal gå skirenn og det rennet bruker å ha mål i sentrum, men i år er ikke det mulig pga at det ikke finnes snøfilla i sentrum – og heller ingen steder å hente snø. Skiløperne blir derfor busset opp  til Grøtsætra og start og mål er der. Her kan dere se hvor lite snø det er på campingen:

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Arve ser sitt snitt til å få løs kabelen som gikk til parabolen vi har plukket ned 🙂

Ei helg går fort. Helga er over og Imber venter tålmodig mens vi pakker bilen. De to eldste kjører til Trondheim og vi kjører hjem til pusen som har hatt huset for seg selv i helga – med egen kattedør som er stor stas 🙂 Kanskje har hun hatt hjemme alene fest også, hvem vet 🙂

Det er ikke mye påskesnø på Oppdal

mandag 7. april 2014

Heisann. Ja da har vi hatt ei helg til på Oppdal. Som dere ser av bildet er snømengden minimal. Det er nedfarten Hovden som er den hvite stripen. De som driver skianleggene kjemper en tapper kamp med snøkanoner så snart det er et par minusgrader, men det er nesten en håpløs kamp når dagtemperaturen er pluss 10gr som det var denne helgen. Vi koser oss mest i bakken når det er såpass med snø at en kan renne innover fjellet. Dette er vel mulig nå også men med innslag av å måtte ta av skiene og gå (se for deg gjørma der da) så gidder vi ikke stå mer på ski denne sesongen.

Derfor ble det laaaang spasertur til stor glede for familiens firbeinte søndag 🙂

Lørdag ble det IKEA tur og besøk hos storesøster i huset og Arves søster som bor i Trondheim. Her er storesøster i full sving med å teste senger på IKEA 🙂

Påsken er jo like om hjørnet. For vår del blir den nok å tilbringe hjemme. Våren er fantastisk når en bor i fjæresteinene på ei øy og våren er kommet. Fjellet er for oss et sted å stå på ski og uten snø blir det ikke det helt store. Regner med vi tar en tur for å hente hjem vogna men dagen for dette er ikke bestemt ennå.

Bildet er tatt på kveldstur med hunden her vi bor – på øya Tustna 🙂

Fantastisk helgevær, bilkjøp og avsluttet vintersesong 🙂

søndag 27. april 2014

Hei hei 🙂

Vi kan i allefall ikke klage på været denne helgen 🙂 . Det har vært sol fra start til slutt. Og ikke minst vindstille, noe det skjelden er på fjellet der vi er.

Lørdag ble det tur til Vinstra for å kjøpe bil til Marlen. Det ble en del bilkjøring men en klager ikke på det når det ligger an til å få seg bil. Her er bilde fra middagspause på Dovre. Bilen, en Bora, står i bakgrunnen 🙂 Fikk ikke ta nærbilde for den skulle vaskes skikkelig først ….he he…….

En del av oppgaven denne helgen var å få med vogna hjem. Vi har vel aldri gjort den jobben i så flott vær. Varm sol fikk svette og sommerfølelsen frem. Frokost med solen inn gjennom åpen dør. Det ga oss skikkelig feriefølelse. Men det er ikke ferie ennå, så da må en bare gjøre jobben. Det er enkelt å koble på vogna med camera gjemt der bak. Selv mor fikser den jobben. Og under kjøring kan en også ta en titt om en lurer på om alt er som det skal være der bak.

Her er vi klar til å forlate campingen

Vi klarte ikke helt å bare kjøre hjem så det ble en softis i varme og sol i Oppdal sentrum før turen gikk hjemover 🙂  

Arve tok kjøreturen hjem og jeg koste meg med strikketøyet – ny duk til utebordet :).  Nå er vi vel hjemme og det er vasking av vogn som blir neste oppgave. Jeg har noen planer om ny kjørerute til Italia. Den legger jeg ut når jeg lager Italia 2014 siden