Vinter 2019-2020

Siden vi har spikerteltet stående, betaler vi leie for hele året. Likevel føler vi ikke noe behov for å være på Oppdal i sommerhalvåret. Vi bor i fjæresteinene på ei øy og har det helt fortreffelig her når det er sommer. Føler vi for fjelltur har vi også det på øya vår.

  1. september 2019

Vi setter vogna på Oppdal. Den har vært inne hos forhandler en tur og fått ordnet noen småting. Kjøleskapet finner de visst ikke noe galt med, helt utrolig men sant

Vogna er kommet til Halsetløkka camping. Diverse ting må gjøres klart før vi kan sette den på plass.

Rullene må monteres på plass i skinnene. Påkjøringsplanker må legges frem. “Døra” må fjernes.

Her er døren på spikerteltet fjernet. Bak den har vi borrelås. Her fester vi ei pølse som vi blåser opp og som tetter mellom vogna og spikerteltet.

Her er rullene lagt på plass i skinnene og det er lagt ut påkjøringsplanker. I år slipper jeg å rygge vogna på rullene, da Arve isteden har lyst å kjøre på med moderen 😊

På vogna drar vi på duken som skal tette mellom spikerteltet og vogna

Etter den er trukket på legges den opp på taket. Så er vi klar til å kjøre vogna på rullene. Har dessverre ikke filmet det.

Vi må selvfølgelig feste pølsen som skal være i åpningen før vi skyver vogna inntil. Vi blåser den sånn halvveis opp og fyller den helt når vogna er inntil. Disse pølsene kjøpes på caravanbutikkene og har borelås på seg. De har også borelås i enden slik at en kan en kan feste dem etterhverandre uten at det blir luft mellom dem. Vi bruker 3 stk. De ligger omhverandre på siden der været står på.

Så dyttes vogna inntil. Spikerteltet vårt går ca 15-20cm over taket på vogna, vogna går akkurat under dette lille takutspringet. Det er litt genialt for det tetter veldig godt på denne måten. Duken vi fester på vogna skrues fast i hull på taket. Hullene er der takutspringet er slik at det ikke blir noen lekkasjer inni spikerteltet.

Så er vogna på plass. Veldig lettvint og greit. Beina sveives ned etter vatring med nesehjulet og draglås settes på.

Måtte en tur og kjøpe litt lyng for pyntens skyld

4.oktober 2019

Ny Oppdalshelg. Vi har med et dørskilt som skal pynte litt opp.

Lyngen min har klart seg fint i høstværet og er blitt rent så fin 😍

Været er helt nydelig og høstfargene er enda nydeligere 🥰

Jeg forbereder vinteren. Sofaen er kastet ut, eller flyttet til Elidas hybel i Ålesund. Har bestilt meg ny sofa som ikke er kommet ennå. Her har jeg kjøpt inn ny ullmatte. Vi har varme i gulvet men syns ikke det blir noe guff i den bare på ei helg, så vi bruker den ikke. Panelovnen til høyre gir veldig god varme i spikerteltet. Det nye teppet vil ta kjøligheten fra gulvet, så har trua på at dette blir velig bra 😊

I det bittelille spikerteltet vårt er det nå god plass uten sofa

Det er veldig kaldt om natten. Dette er morgentemperaturen

Virker som gutta har planer om noe skruing 🤔

Trond benytter anledningen når sofaen er ute å få montert en ekstra kontakt så det blir lettvint å lade mobilen i fremtiden 😊

Denne helga er det fjell og fårikålfestival på Oppdal. Været er helt nydelig og vi drar en tur til byen for å shoppe litt, spise fårikål og bare se på alt som stilles ut.

Så koselig å ha ungene her…

Er satt opp et lite tivoli også, her kjøpes lodd…

Etter byturen skal det smake bra med vafler. Utrolig godt med nystekte vafler. Digger dette vaffeljernet som sier ifra når vaflene er ferdige.

Reodor tar livet helt med ro 🥰😍 ikke så verst å være på besøk ser det ut som.

2.november 2019

Da er tiden kommet for å hente ny sofa. Det har slett ikke vært så verst uten sofa heller, men det er greit med flere sitteplasser. Og ikke minst er det greit med liggeplasser ekstra når gjengen er her.

Da er den på plass. Etterlengtet og veldig god å sitte i. Den gamle var steinhard å sitte i på den delen der pallen er. Hele poenget med dette var å få bedre sitte og ligge komfort.

Også denne helgen er det kaldt. 11 minus når vi våkner. Vi bruker å senke tempen en del på natten både i vogna og spikerteltet, så det er litt kjølig nå før en får guffen opp igjen.

Det er frokost tid, det er snø og sol ute, nydelig vær 😍

Det ligger an til en nydelig dag

Så da må en ut på tur da. Begynner å bli hvitt oppi alpinbakken også. Gleder meg til å kunne stå på ski igjen 😊

En må ha med seg litt prosjekter også når det er helg. Julekofte in progress. Snart ferdig nå.

Jeg elsker vinteren og vintercamping. Det er skikkelig kos når minusgradene kommer, det blir snø og vogna er god og varm. Bedre feriebolig kan en ikke ha.

16.november 2019

Ny helg på vintercamping. Vi har lata oss litt foran Tven før gjengen dukket opp fra alle kanter. Elida fra Ålesund, Trond fra Trondheim og Marlen fra Gudbrandsdalen. Her samles vi og skal ha ei fin helg. Vi finner frem vaffeljernet i dag også. Lunsj må en ha og godt skal det være 😊

Gjengen er klar for vafler, alle som en 😊

Har en hund må en ut på tur. Ser jo ut som det er midt på natten, men det er bare ettermiddag. Bitende kaldt så en må ha godt med klær og refleks på seg, så blir det er trivelig opplevelse. Det er godt med frisk luft og mosjon.

Det er så kjekt å se disse to når det er helg på Oppdal. Marlen bor så langt unna at turen til Tustna er svært lang. Derfor er det så fint å ha dette stedet hvor vi kan sees uten at noen må kjøre en hel dag først.

Julen 2019

Arve har sveiset bor til meg som jeg vil ha i spikerteltet. Han har lakket det matt sort. For noen år siden satte vi inn nytt kjøkken her i huset vårt. Da ble det skjært ut en bit av benkeplata som skulle bli hull til vasken. Denne biten blir nå bordplate på det nye bordet mitt. Eikeplate. Jeg skal bare smøre den nå så er bordet klart for å bli fraktet til Oppdal 😊

© 2020 caravanliv . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.